Votul în cazul Ponta, "o scrisoare pierdută": două la primărie, unul ... la şcoala de fete

09 Iun 2015
Votul în cazul Ponta,
După închiderea urnelor de vot din Camera Deputaţilor, Florin Pâslaru a citi rezultatul votului cu bile. Din formularea acestuia a reieşit că s-a votat pentru încuviinţarea avizului de urmărire penală al DNA în cazul premierului Victor Ponta.

Moment de linişte profundă în plenul Camerei. Se aude vocea lui Valeriu Zgonea, preşedintele Caperei Deputaţilor: “Ce ai citit mă”?

231 dintre deputaţi au fost de acord cu raportul Comisiei Juridice (de respingere a ridicării imunității), adică s-au exprimat împotriva cererii DNA, în timp ce 120 au votat contra acestui raport, ceea ce însemna că sunt în favoarea solicitării DNA de încuviințare a urmării penale a premierului.

Imediat, mai mulţi membri ai opoziţiei au susţinut că, din formularea deputatului Florin Pâslaru, ar fi reieşit că votul a fost în favoarea cererii DNA şi au invocat chestiuni de procedură.
„Procedură? Nu aveţi la ce, s-a încheiat şedinţa. Ce ai citit, mă?”, a întrebat Valeriu Zgonea, adresându-se lui Florin Pâslaru, cel care a citit rezultatului votului.

„S-a aprobat cererea de respingere, proiectul de hotărâre de respingere (redactat de Comisia Juridică – n.r.). A zis altfel? Domnul Pâslaru (Florin Pâslaru – n.r.), sper că nu aţi scris altfel. A fost adoptat proiectul de hotărâre, e corect. Votul este corect, nu îl mai comentăm, e obligatoriu de a fi transpus în documentele oficiale”, a lămurit situaţia Valeriu Zgonea, preşedintele Camerei Deputaţilor.

Practic, deputaţii au votat dacă aprobă sau nu proiectul de rezoluție care stipula refuzul cererii DNA, aşa cum a fost formulat el de Comisia Juridică în urmă cu o zi.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră