Ovidiu Tender, condamnat definitiv la 12 ani şi 7 luni de închisoare, Marian Iancu - 14 ani

08 Iun 2015
Ovidiu Tender, condamnat definitiv la 12 ani şi 7 luni de închisoare, Marian Iancu - 14 ani
Ovidiu Tender a fost condamnat, luni, la 12 ani şi şapte luni de închisoare, iar Marian Iancu a primit o pedeapsă de 14 ani de închisoare, în dosarul Carom, în care sunt acuzaţi de înşelăciune şi spălare de bani, decizia luată de Curtea de Apel Bucureşti (CAB) fiind definitivă. 

Marian Iancu şi Ovidiu Tender au fost trimiși în judecată în urmă cu 9 ani. Instanța se va pronunța astăzi, chiar cu o zi înainte ca faptele să se prescrie.

Sentinţa judecătorilor nu va mai putea fi contestată.

Potrivit procurorilor DIICOT cei doi ar fi preluat ilegal controlul companiei Carom SA Oneşti, societate pe care ar fi prejudiciat-o cu aproape un miliard şi jumătate de lei.

În primă înstanţă, Ovidiu Tender a fost condamnat la 11 ani şi 4 luni de închisoare cu executare, iar Marian Iancu, la 13 ani şi 8 luni de închisoare cu executare. În urmă cu două săptămâni, magistraţii care judecau cazul au fost înlocuiţi.

Inculpaţii mai multe cereri de recuzare a completului format din judecătorii Mihai Mihalcea şi Georgiana Tudor. Solicitările acestora au fost însă respinse.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră