Un general de top al armatei SUA recunoaște că ucrainenii au suferit pierderi umane uriașe în rândul trupelor armate

10 Noi 2022
Un general de top al armatei SUA recunoaște că ucrainenii au suferit pierderi umane uriașe în rândul trupelor armate

Rusia a suferit pierderi imense, peste 100.000 de soldați uciși și răniți în urma războiului din Ucraina, a declarat miercuri seara generalul american de vârf – iar Ucraina se uită probabil la cifre similare în materie de pierderi omenești.

Președintele Comunității Generale Mark Milley, vorbind la un eveniment la Clubul Economic din New York, a numit invazia Ucrainei de către Rusia o „greșeală strategică extraordinară” pentru care țara ar plăti „pentru ani și ani și ani de acum înainte”.

Războiul, care a început în februarie, a provocat o imensă suferință umană, a spus Milley, inclusiv între 15 și 30 de milioane de refugiați și aproximativ 40.000 de civili ucraineni uciși.

„Vă uitați la peste 100.000 de soldați ruși uciși și răniți”, a spus Milley. „Probabil același lucru în partea ucraineană.”

Drumul către pace: Milley a spus că ar putea exista o șansă de a negocia încetarea conflictului dacă și când linia frontului se stabilizează în timpul iernii.

„Când există o oportunitate de a negocia, când pacea poate fi atinsă, profitați de ea”, a spus Milley. "A profita de moment."

Dar dacă negocierile nu s-au materializat sau nu au eșuat, Milley a spus că Statele Unite vor continua să înarmeze Ucraina, chiar dacă victoria militară totală pentru ambele părți pare din ce în ce mai puțin probabilă.

„Trebuie să existe o recunoaștere reciprocă a faptului că victoria militară este, probabil, în adevăratul sens al cuvântului, poate să nu fie realizabilă prin mijloace militare și, prin urmare, trebuie să apelați la alte mijloace”, a spus el.

Retragerea Kherson: Milley a mai spus că SUA văd indicii inițiale că Rusia se retrage într-adevăr din Herson, așa cum au declarat ei. Dar el a spus că retragerea a până la 30.000 de soldați ruși de pe malul de vest al râului Nipro ar putea dura zile sau chiar săptămâni.

„Cred că o fac pentru a-și păstra forța, pentru a restabili liniile defensive la sud de râu, dar asta rămâne de văzut”, a spus Milley. „În acest moment, indicatorii timpurii sunt că fac ceea ce spun ei că fac și noi vedem acești indicatori timpurii.”, conform CNN.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră