Un elvețian, stabilit definitiv de un an în România: ”Elvețienii ar avea ce învăța de la români”

19 Ian 2017 | scris de Istvan Deak
Un elvețian, stabilit definitiv de un an în România: ”Elvețienii ar avea ce învăța de la români”

Herbert Kundig a fost directorul financiar al Bisericii Evanghelice dintr-un canton din Elveția. Originar din Wil, la vârsta pensionării, el avea tot ce își putea dori, însă a ales să emigreze în România.

De un an s-a stabilit în localitatea Florești din județul Cluj. S-a căsătorit cu o româncă și se dedică ajutorării oamenilor aflați în dificultate din România. 

Într-un interviu acordat postului public de radio din Elveția, SRF, Kundig mărturisește că a fost dintotdeauna fascinat de România, țară pe care a vizitat-o de mai multe ori cu motocicleta. 

“Aici mi-am cunoscut soția și de un an ne-am mutat într-o casă din Florești. Românii sunt oameni cu inima deschisă. Ospitalitatea lor este incredibilă. Dacă le treci pragul, nu există să nu te invite la masă și să îți dea de mâncare și de băut. Elvețienii ar avea ce învăța de la ei”, a declarat Kundig.

Cu sprijinul bisericii din Wil, el coordonează mai multe proiecte umanitare în România. Se implică oriunde este nevoie. De fiecare dată, când o firmă din Elveția își schimbă mobila de birou, Kundig este prezent și o aduce gratuit în România.

“Situația caselor de copii din România s-a îmbunătățit. Ce lipsește în continuare este o instituție pentru tinerii dependenți de droguri. România este acum casa mea. Să îi ajut pe oamenii de aici, a devenit parte a vieții mele”, a încheiat Herbert Kundig.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră