Un deputat îndeamnă elevii: "Pune-ți mâna pe carte!"

11 Sep 2017
Un deputat îndeamnă elevii: "Pune-ți mâna pe carte!"

Cu ezitări fix în vârful degetelor cu care a apăsat tastele, deputatului de Maramureș Călin Matei a ales să fie popular printre elevi - deh, viitori alegători - expunându-și gândurile la început de an școlar în scris, prin intermediul contului său de Facebook.

Ce-a ieșit e următorul mesaj, cu grave deficiențe gramaticale, dar și de logică...

"Nici mie nu mi-a fost dragă școala, ca la majoritatea dintre voi. Da nu am avut ce face, tot ca majoritatea dintre voi! Până la următoarea vacanță, pune-ți mâna pe carte, fiți cuminți și nu fumați în budă! Succes!".

Dacă ne ferim să catalogăm agramat modul în care domnul deputat se joacă cu conjugarea verbelor le persoana a III-a plural, putem spune că nu putem fi siguri de faptul că a dorit să se adreseze unei singure persoane sau mai multora.

De asemenea, cercetând cu mișelie mesajul, s-ar mai putea trage concluzia că mesajul domniei-sale i-ar avea în vedere doar pe elevii fumători, care s-ar putea simți la rândul lor lezați de faptul că doar ei sunt cei care ar trebui să înțeleagă agramatismul.

În mod special, pentru domnul deputat Călin Matei, cu ocazia deschiderii unei noi sesiuni a parlamentului putem concepe următorul îndemn: "Nici nouă nu ne e dragă politica, ca la majoritatea dintre voi. Da nu am avut ce face, v-am votat! Până la următoarea vacanță, pune-ți mâna pe cartea de gramatică, fi-ți cuminți, da-ți legi bune și lăsați-vă de fumat, oriunde, nu numai în budă! Succesuri!", cu speranța ca până la următoarea să ne ofere varianta corectă din punct de vedere gramatical. 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră