Un copil de doi ani a fost salvat după ce a fost înghițit de un hipopotam

16 Dec 2022
Un copil de doi ani a fost salvat după ce a fost înghițit de un hipopotam

Un hipopotam a atacat un băiețel de 2 ani în Uganda, înghițindu-i jumătate din corp înainte de a-l scuipa, a anunțat vineri un comunicat al forțelor de poliție din Uganda, anunță CNN.

Copilul a fost atacat pe 4 decembrie, în jurul orei 15.00. ora locală (7 a.m. ET) în districtul Katwe-Kabatoro, în sud-vestul țării, potrivit comunicatului.

Băiatul, numit de poliția din Uganda drept Iga Paul, se jucase la casa lui din celula Rwenjubu, lacul Katwe.

„A fost nevoie de curajul unui singur bărbat, care se afla în apropiere și a asistat la scenă, pentru a salva victima. Acesta a început să arunce cu pietre spre animal și l-a speriat, determinând-o să elibereze victima din gură”, a declarat un purtător de cuvânt al forțelor de poliție din Uganda.

 

Băiatul a fost dus la o clinică din apropiere pentru răni la o mână și ulterior transferat la Spitalul Bwera, în vestul Ugandei, pentru tratament suplimentar, se adaugă în comunicat. Copilul a fost acum externat după ce și-a revenit complet, a spus poliția. A primit și un vaccin împotriva rabiei, înainte de a fi predat înapoi părinților săi de către poliție.

„Deși hipopotamitul a fost atacat și împins înapoi în lac, toți locuitorii din apropierea sanctuarelor și habitatelor pentru animale ar trebui să știe că animalele sălbatice sunt foarte periculoase”, se spune în comunicat.

„Instinctual, animalele sălbatice văd oamenii ca pe o amenințare și orice interacțiune îi poate determina să acționeze ciudat sau agresiv.”

Cunoscuți ca unul dintre cele mai periculoase animale de pe planetă, hipopotamii pot rupe o canoe în jumătate cu fălcile lor puternice, potrivit National Geographic.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră