Tranzacție uluitoare în Thailanda: Miss Univers vândută pentru 20 milioane de dolari

27 Oct 2022
Tranzacție uluitoare în Thailanda: Miss Univers vândută pentru 20 milioane de dolari
Un magnat thailandez al mass-media și un avocat al drepturilor transgenderilor a cumpărat Organizația Miss Univers pentru 20 de milioane de dolari, potrivit companiei sale, care va găzdui acum concursul internațional de frumusețe.
Anne Jakkaphong Jakrajutatip este CEO-ul JKN Global Group PCL, o companie de distribuție media din Thailanda, deși este probabil mai cunoscută pentru rolul ei în versiunile thailandeze ale reality show-urilor, inclusiv „Project Runway”.
De asemenea, a fost deschisă despre experiențele ei ca femeie transgender și a lucrat în advocacy pentru drepturile transgender în Thailanda.
JKN Global Group a anunțat preluarea miercuri, spunând într-un comunicat de presă că intenționează să crească Organizația Miss Univers prin extinderea în Asia – și lansarea de noi produse, inclusiv produse pentru îngrijirea pielii, cosmetice, produse pentru stilul de viață, suplimente alimentare și băuturi.
Jakkaphong a spus că compania a fost „incredibil de onorată” să facă achiziția.
„Căutăm nu numai să continuăm moștenirea de a oferi o platformă persoanelor pasionate din medii, culturi și tradiții diverse, ci și să dezvoltăm brandul pentru următoarea generație”, a spus ea.
Într-o declarație comună, CEO-ul și președintele Organizației Miss Univers au declarat că sunt „încântați să continue evoluția Organizației Miss Univers cu JKN”.
„Abordarea noastră progresivă continuă să ne poziționeze în fruntea industriei noastre”, au spus aceștia.
Achiziția face din Jakkaphong prima femeie proprietară a Organizației Miss Univers, potrivit comunicatului de presă JKN.
Concursul de frumusețe Miss Univers, unul dintre cele mai urmărite concursuri din lume, se desfășoară din 1952.
La fel ca multe alte concursuri majore, a trebuit să ia în considerare cererea în creștere a publicului pentru o mai mare diversitate, reprezentare și incluziune în ultimul deceniu. A ridicat interdicția pentru concurenții transgender abia în 2012, după ce un concurent canadian a amenințat cu acțiuni în justiție când i s-a spus că va fi descalificată din cauza sexului atribuit la naștere.
Cele 5 deținătoare ale concursurilor importante sunt toate femei de culoare. Și asta e o afacere mai mare decât ai putea crede
Și, deși unii critici susțin că premisa unui concurs de frumusețe este în mod inerent greșită, alții spun că s-au înregistrat progrese semnificative în ultimii ani.
Concursurile de frumusețe pentru concurenții transgender au crescut în proeminență, în special Miss International Queen, lansată în 2004 și organizată anul acesta în Thailanda. Unele țări și-au lansat propriile versiuni; în 2017, India a organizat primul său concurs Miss Transqueen India, care își propune să sărbătorească fluiditatea de gen și să sporească vizibilitatea comunității transgender din India.
Și în 2019, câștigătoarele a cinci concursuri majore – Miss Univers, Miss World, Miss America, Miss USA și Miss Teen USA – au fost toate femei de culoare, o piatră remarcabilă, dat fiind că femeilor de culoare nu li s-a permis să concureze la Miss America până în 2019. 1940, iar primul concurent de culoare nu a urcat pe acea scenă decât 30 de ani mai târziu.

 

Sursa: CNN

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră