Transalpina se închide circulației. Află până când

12 Mai 2015
Transalpina se închide circulației. Află până când
Șoferii care plănuiesc să străbată cea mai înaltă șosea din România vor trebui să-și schimbe planurile, cel puțin pentru perioada următoare. ”Drumul regelui” va fi închis pentru reparații.

Primii kilometri din județul Sibiu de pe Transalpina vor fi închişi circulaţiei, până la data de 22 mai, cand vor fi finalizate reparațiile necesare în urma surpării produse de precipitațiile din ultima vreme. Potrivit Digi24, este vorba despre tronsonul care face legătura dintre Săliște și Poiana Sibiului. Ruta ocolitoare este DN 1 şi DJ 106 G Dobârca - Poiana Sibiului, care are cu 32 de kilometri mai mult.

La sfârșitul lunii martie, din cauza ploilor abundente, o porțiune de circa 15 metri din drumul județean dintre localităţile Tilișca și Rod s-a surpat. Parapeții din piatră, care nu au mai fost schimbați de la montare, au căzut în râpă, iar asfaltul a alunecat la vale. (M.M.)
Primii kilometri din județul Sibiu de pe Transalpina vor fi închişi circulaţiei, pentru reparaţii. Drumul va rămâne închis cel puțin până în 22 mai, anunţă Digi24.

"Drumul regelui", care face legătura între Săliște și Poiana Sibiului, a fost distrus de surpările produse de precipitațiile din ultima perioadă.

Cei care vor să ajungă în satele pitorești din Mărginimea Sibiului, situate la peste 1.000 de metri altitudine, trebuie să aleagă o variantă ocolitoare, respectiv pe DN 1 şi DJ 106 G Dobârca - Poiana Sibiului.

Pe varianta ocolitoare se fac acum 37 de kilometri, în loc de cinci, cât erau înainte.

La sfârșitul lunii martie, din cauza ploilor abundente, o porțiune de circa 15 metri din drumul județean dintre localităţile Tilișca și Rod s-a surpat.

Parapeții din piatră, care nu au mai fost schimbați de la montare, au căzut în râpă, iar asfaltul a luat-o la vale.

Conform sursei citate, în zonă nu s-au mai făcut reparații de 80 de ani.

- See more at: http://www.b365.ro/se-inchide-transalpina-cum-se-ajunge-in-marginimea-sibiului-in-timpul-reparatiilor_229870.html#sthash.zxFntBJM.dpuf

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră