TOPUL primelor CINCI METODE prin care hoţii te lasă fără maşină. Cum să nu pici în plasa INFRACTORILOR

10 Iun 2015
TOPUL primelor CINCI METODE prin care hoţii te lasă fără maşină. Cum să nu pici în plasa INFRACTORILOR
Sunt versaţi şi extrem de atenţi la bolizii de lux pe care îi fac „dispăruţi“ în doi timpi şi trei mişcări. Aşadar, mare atenţie! Metodele hoţilor de maşini-adaptate în trend cu tehnologia- vă pot  lasă, chiar şi în 30 de secunde, fără autoturism. Cum contracarăm?- Pe mariustuca.ro găsiţi câteva sfaturi utile care să vă ajute să nu picaţi în plasa infractorilor. 

Dispozitivul de bruiaj
O metodă de furt cunoscută implică folosirea unui dispozitiv de bruiaj. Durează doar 30 de secunde, pe ceas, pentru ca maşina să ajungă în „custodia“ hoţilor. Astfel, proprietarul foloseşte telecomanda ca să încuie maşina. În acelaşi timp, cineva aflat în apropiere foloseşte dispozitivul prin care bruiază sistemul de închidere.

Metoda „platformei“

Cei care nu îşi permit achiziţionarea unor echipamente performante, le fură pur şi simplu cu platforma de pe stradă.

Metoda a „doua cheie“
Alţii, mai şmecheri, le fură cu a doua cheie. „Am avut hoţi care vindeau maşina cu un rând de chei şi, după aşteptau şase luni. Pasul doi: aflau unde ajunge maşina şi o furau. Alţii, mai şmecheri, montau sistem GPS şi, în felul acesta, ştiau în orice clipă unde e maşina. Aşteptau câteva luni, o furau şi o vindeau mai departe în afară sau o dezmembrau“, ne explică specialistul de la Furturi Auto.

Furtul cu cheile în contact
O altă modalitate de furt, destul de des întâlnită, este cea cu cheile în contact. În astfel de cazuri, hoţii nu au nevoie de prea multă îndemânare, ci doar de puţin...noroc. „Sunt şi infractori solitari care fură pur şi simplu, ăştia fură cu cheile în contact. Ecuaţia e simplă: coboară omul, lasă cheile în contact, merge la bancomat să scoată banii şi, în timpul ăsta, se urcă hoţul şi pleacă cu maşina“.

Metoda răscumpărării

Există şi hoţi care fură maşinile, pe cele de lux, pur şi simplu, pentru răscumpărare. Cei care pică, de obicei, în plasa acestora sunt puştii de bani gata care se laudă prin locurile pe care le frecventează cu masinile pe care le au. Hoţii află, îi urmăresc şi le fură maşina. Tinerii se vaită prin cluburi de ceea ce li s-a întâmplat şi ,„oameni de bine“ care promit că se vor implica pentru rezolvarea problemei. Găsesc apoi un tovarăş de-al lor „dispus“ să-l ajute pe tânărul disperat că i s-a furat maşina. Într-un final, lucrurile se rezolvă cu o răscumpărare de ...10.000. Bineînţeles, la o maşină X6. 

REGULI NESCRISE PENTRU A FENTA HOŢII DE MAŞINI

1. Mare grijă unde parcaţi. Dacă sunteţi în concediu, asiguraţi-vă că hotelul are zona de parcare cel puţin supravegeată cu camere video;

2. Atunci când părăsiţi autoturismul şi acționaţi închiderea centralizată, asiguraţi-vă că portierele s-au închis;

3. Menţineţi uşile blocate în timp ce conduceţi;

4. În cazul in care doriţi să achiziţionaţi un sistem de alarmă pentru maşina dvs., apelaţi doar la firme specializate;

5. Nu „invitaţi“ hoţii să vă fure maşina…atenţie la uitatul cheilor în contact;

6. Nu parcaţi la întâmplare, căutaţi un loc bine iluminat şi suficient de frecventat;

7. Nu lăsaţi niciodată motorul pornit;

8. Păstraţi separat cheile locuinţei de cheile maşinii;

9. Nu lăsaţi niciodată în maşină actele, banii, cărţile de credit, ordinele de plată;

10. Montaţi un sistem de alarmare sonor si luminos.


Alte stiri din Actualitate

Ultima oră