Telecabina de la Balea Lac nu mai are autorizatie de functionare

31 Mai 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Telecabina de la Balea Lac nu mai are autorizatie de functionare

Dupa accidentul de duminica, in care mai multi turisti au fost raniti din cauza defectarii frinelor, telecabina de la Balea Lac a ramas fara autorizatie de functionare. Turiştii vor putea folosi din nou telecabina după remedierea problemelor şi a unei noi inspectii a experţilor.

Inspectorii ISCIR au verificat tot sistemul de transport prin cablu care leagă Bâlea Cascadă de Bâlea Lac. Primele concluzii după accidentul de la Bâlea arata ca a fost vorba despre o eroare umană, pe fondul folosirii unei tehnologii noi.

Sistemul care a cedat duminică controla treptele de viteză, frânarea și oprirea în stații a telecabinelor.

Inspectorii au constatat că accidentul de duminică putea fi evitat, dacă angajaţii ar fi intervenit rapid, atunci când au constatat că două dintre cabine nu mai pot frâna, relateaza TVR.

Si inspectorii OPC au găsit nereguli. Este vorba despre informaţii incomplete oferite consumatorilor privind capacitatea cabinei si servicii deficitare de transport cu telecabina. Turiştii nu erau informaţi despre numarul maxim de persoane care pot urca în cabine şi nici despre greutatea maximă de transport. Ca urmare, administratorul telecabinei a fost amendat cu 5000 de lei. 

 

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră