Tarom răspunde acuzelor Politico: nu a deviat cursa București-Bruxelles pentru a lua câțiva europarlamentari români de la Strasbourg. Escala era programată.

19 Dec 2022
Tarom răspunde acuzelor Politico: nu a deviat cursa București-Bruxelles pentru a lua câțiva europarlamentari români de la Strasbourg. Escala era programată.

În urmă cu puțin timp, Politico atrăgea atenția asupra unei situații ieșite din comun când Tarom, compania de stat română, a decis să devieze o cursă București-Bruxelles pentru a luat un grup de europarlamentari români de la Strasbourg.

A fost o săptămână lungă la Strasbourg, iar pentru parlamentarii români este un drum lung spre casă. Din fericire pentru ei, compania aeriană de stat Tarom a fost dispusă să devieze unul dintre zborurile sale regulate Bruxelles-București prin orașul francez pentru a-i lua pentru ultima sesiune înainte de Crăciun, relatează Josh Posaner, pentru Politico

Serviciu pe măsură: Un posesor de bilet a declarat că a fost informat în avans despre schimbarea itinerariului, cu explicația din partea serviciului clienți că aceasta a venit „la cererea europarlamentarilor români”. Inutil să mai spunem că pasagerul a observat cel puțin patru europarlamentari urcând în zborul RO374 când acesta a ajuns la Strasbourg joi seara târziu. Tarom a fost rugat să comenteze.

Tarom nu a răspuns imediat la acuzații, dar a transmis un comunicat de presă prin care anunță că această escală era programată.

”Compania TAROM operează lunar astfel de zboruri (pentru care pot fi achiziţionate bilete de avion de către orice persoană fizică sau juridică), acestea fiind introduse din timp în sistemul de rezervări al companiei.

Reiterăm faptul că aceste escale sunt introduse din timp şi se află în concordanţă cu planul de zbor, pasagerii fiind notificaţi în acest sens. Mai mult, în prezent, sunt deja disponibile în sistemul de rezervari al Companiei TAROM zboruri cu destinaţia Strasbourg pentru anul 2023”, se transmite în comunicat.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră