SUA devin un risc pentru călătoriile internaționale. Mai multe țări își sfătuiesc cetățenii să evite vizitele

27 Noi 2022
SUA devin un risc pentru călătoriile internaționale. Mai multe țări își sfătuiesc cetățenii să evite vizitele

Țara tuturor posibilităților, tărâmul făgăduinței și conglomeratul de state care transformă orice vis în realitate se transformă într-un coșmar pentru cei care își doresc să facă o vizită în SUA. Atacurile din ce în ce mai dese, incapacitatea de a rezolva problema deținerii de arme letale de către ori cetățean, a transformat America într-o zonă de risc pentru multe țări care au decis să-și avertizeze cetățenii cu privire la pericolele la care se supun dacă decid să călătorească fără un motiv bine întemeiat.

Călătorii americani – cel puțin cei din categoria precaută – ar putea fi familiarizați cu avizele de călătorie ale Departamentului de Stat al SUA, conform CNN.
Agenția monitorizează lumea pentru potențiale probleme și emite avertismente de la „Nivelul 1: Exersați precauții normale” la „Nivelul 4: Nu călătoriți”, alertând potențialii vizitatori cu privire la amenințări teroriste, război, aplicarea arbitrară a legilor locale, rate ridicate ale criminalității. și alte probleme de securitate personală.
Dar te-ai întrebat vreodată cum guvernele altor țări își avertizează cetățenii să vină în Statele Unite? Ce fel de reputație are America?
La urma urmei, rata deceselor cauzate de arme este în creștere în Statele Unite. Iar împușcăturile în masă din America -- 610 din 25 noiembrie, conform Arhivei de violență cu arme -- au devenit obișnuite și fac titluri în întreaga lume.
CNN Travel a verificat ce trebuie să spună guvernele vecinilor Statelor Unite și ale celor mai apropiați aliați cetățenilor lor despre venirea aici. Nu este chiar o imagine măgulitoare.
Vizitatorii potențiali nu sunt avertizați în totalitate ca și cum America ar fi o zonă de război activă. Fiecare națiune are propria abordare, dar o temă generală se rezumă la aceasta: Statele Unite sunt mai violente decât cu ce ești obișnuit. Învață să iei măsuri de precauție acolo pe care s-ar putea să nu trebuie să le iei acasă.
Cealaltă concluzie: infracțiunile violente implică rar turiști.
Iată mai multe despre ceea ce nouă țări -- care reprezintă o bună parte din traficul turistic internațional din SUA -- au de spus:

În 1996, 35 de persoane au fost ucise într-un atac în masă în Port Arthur, pe insula Tasmania. În urma masacrului, Australia a adoptat legi mai stricte privind controlul armelor care au inclus „o aproape interzicerea tuturor armelor de foc complet automate sau semiautomate”, potrivit enciclopediei online Britannica.
Deci, de mai bine de 25 de ani, australienii au trăit într-o cultură a armelor cu totul diferită de cea a americanilor.
Guvernul australian își avertizează cetățenii care intenționează să viziteze SUA că „crima violentă este mai frecventă decât în ​​Australia și infracțiunile cu arme sunt posibile în toate zonele. Urmați îndrumările și instrucțiunile locale. Dacă locuiți în SUA, învață exerciții active de împușcător”.
Pe site-ul său SmartTraveller, guvernul australian le reamintește, de asemenea, potențialilor călători că „este legal ca cetățenii americani să poarte deschis arme de foc în public”.
Continuă spunând că „SUA au un nivel mai ridicat de criminalitate violentă decât Australia, dar incidentele implică rareori turiști”. Nu furnizează o notificare cu privire la incidente specifice „cu excepția cazului în care există un risc semnificativ pentru australieni”.
Cu toate acestea, nu-și avertizează cetățenii să nu călătorească în SUA. Începând cu 25 noiembrie, a sfătuit să „exerciți măsuri de siguranță normale în Statele Unite ale Americii”.

Canada îi sfătuiește pe cetățenii săi „să-și ia măsuri de securitate normale” atunci când vizitează Statele Unite.
Guvernul canadian își avertizează cetățenii cu privire la trecerea graniței SUA-Mexic cu mașina, invocând „incidente penale asociate cu traficul de droguri”. Îi spune cetățenilor să evite să călătorească noaptea la graniță.
De asemenea, avertizează asupra violenței legate de bande și crime organizate în marile zone urbane, menționând că crimele violente „afectează rar turiștii”, dar avertizează călătorii să fie atenți la împrejurimile lor și să nu reziste dacă sunt amenințați de hoți.
De asemenea, guvernul le reamintește canadienilor de desele împușcături în masă din Statele Unite. "Apar incidente de împușcături în masă, rezultând cel mai adesea victime. Deși turiștii sunt rar implicați, există riscul de a fi în locul nepotrivit la momentul nepotrivit".

Regatul Unit le reamintește potențialilor vizitatori în America că „pot avea loc incidente de împușcături în masă, dar reprezintă un procent foarte mic de decese prin omucidere”.
De asemenea, le spune cetățenilor săi că „infracțiile violente, inclusiv infracțiunile cu arme, rareori implică turiști, dar ar trebui să aveți grijă atunci când călătoriți în zone necunoscute. Evitați să vă plimbați singur prin zone mai puțin circulate, mai ales noaptea”.
La fel ca Canada, Marea Britanie avertizează cu privire la granița dintre SUA și Mexic.
În coloana de sfaturi, Marea Britanie își avertizează cetățenii să nu se apropie de umorul nepotrivit: „Nu faceți remarci zdrobite despre bombe sau terorism, mai ales când treceți prin aeroporturile americane”.
Lauren Redfern, un rezident londonez în vârstă de 31 de ani, care finalizează un doctorat în antropologie medicală, a făcut călătorii extinse în Statele Unite în 2018 (Chicago la New Orleans) și 2022 (Los Angeles).
Ea a declarat pentru CNN Travel în vara trecută că era conștientă de violența cu armele din SUA atunci când și-a început călătoria din 2018, dar s-a simțit departe de aceasta. „La acel moment, absolut nu m-aș gândi să fac ceva diferit” decât ar face ea în Regatul Unit.
Dar în timp ce stătea într-un Airbnb din New Orleans, ea spăla rufele într-o zonă comună, când cineva a deschis o uşă şi a înfipt ţeava puştii.
Nu s-au tras focuri de armă, dar „a fost această experiență ciudată, în afara corpului, în care m-a făcut să mă gândesc, să apreciez și să înțeleg „oh, asta este foarte real” la un nivel pe care nu l-am experimentat niciodată și nu îl voi experimenta niciodată în Marea Britanie. ."
„Această experiență mi-a schimbat cu siguranță sentimentul de siguranță personală în timpul călătoriei în SUA”, a spus Redfern.
Nu a descurajat-o să mai facă o călătorie în SUA, dar „a schimbat felul în care mă gândeam la cultura americană”. Acum este mult mai puțin probabil să se aventureze singură când vizitează Statele Unite și Londra, unde nu are nicio grijă să facă acest lucru.

Israelul este o țară foarte orientată spre securitate, cu legături speciale cu Statele Unite.
Emite avertismente pe o scară de la 01 la 04, acestea din urmă fiind de cel mai mare nivel de risc. Avertismentele de călătorie ale Israelului se concentrează asupra terorismului îndreptat în mod special asupra cetățenilor săi atunci când sunt în străinătate versus preocupări mai generale privind criminalitatea.
De exemplu, oamenii sunt avertizați să se îndepărteze de națiunea nord-africană Algeria, care are un clasament 04 din cauza grupărilor teroriste și a „ostilității față de Israel pe strada Algeriană”.
Cu toate acestea, Statele Unite sunt evaluate la 01 („precauții obișnuite”), în ciuda unei creșteri a incidentelor antisemite.
Franţa

Ministerul francez al Afacerilor Externe are o altă perspectivă.
Se spune, în general, că „Statele Unite ale Americii sunt printre cele mai sigure țări”, dar îi avertizează pe cetățenii francezi despre unele zone urbane și observă o creștere a deturnărilor de mașini.
Interesant este că ministerul defalcă potențialele amenințări la adresa unor cartiere foarte specifice. Câteva exemple:
• În Boston, „este recomandat să evitați călătoriile singure, pe jos și noaptea, în anumite zone din Dorchester, Mattapan și Roxbury”.
• În Atlanta, vizitatorilor francezi li se spune „să fie vigilenți în zonele izolate din centrul orașului (centrul orașului) după închiderea activității și să favorizeze călătoriile cu taxiul pe timp de noapte”.

Germania este un alt aliat al SUA cu legături puternice în domeniul turismului și are legi stricte privind armele și o rată mult mai mică de omucideri cu arme de foc în comparație cu Statele Unite.
Ministerul său al Afacerilor Externe le spune cetățenilor germani că „este ușor să obțineți arme în Statele Unite, ceea ce duce la o utilizare sporită a armelor și la ucideri ocazionale. Numărul achizițiilor de arme și muniții a crescut semnificativ în timpul crizei COVID-19”.
De asemenea, îi avertizează pe potențialii vizitatori în SUA despre posibilitățile de ciocniri domestice din cauza rasismului și a violenței poliției, sfătuindu-i să „evite adunările de oameni în vecinătatea cărora ar putea avea loc violența”.
Mexic
Pentru americani, avizele de călătorie ale Departamentului de Stat sunt o resursă valoroasă pentru a descoperi zonele mai sigure de vizitat din Mexic.
Și mexicanii au propriile lor preocupări cu privire la vizitarea vecinului lor din nord. (De exemplu, una dintre persoanele ucise în împușcăturile în masă de la Highland Park, Illinois, parada din 4 iulie a fost o familie mexicană în vizită.)
Când această poveste a fost publicată la sfârșitul lui noiembrie 2022, pagina de alertă pentru călătorii în străinătate a guvernului mexican pentru Statele Unite nu funcționa. Cu toate acestea, echipa de cercetare a Bibliotecii CNN a găsit avertismente cu privire la călătoriile din SUA postate pe site în mai 2021.
Acesta a menționat în mod special că „tensiunile istorice rasiale și etnice, inclusiv opoziția față de imigrație, au condus la atacuri ale unor grupuri extremiste violente” și apoi a citat împușcăturile în masă de la un Wal-Mart din El Paso, Texas, în 2019, în care peste 20 de persoane au fost uciși.
Guvernul și-a sfătuit cetățenii să evite aglomerațiile mari în Statele Unite și ca călătorii să aibă întotdeauna o copie a pașaportului mexican și un act de identitate oficial cu fotografie.

În ciuda asasinarii șocante a fostului prim-ministru Shinzo Abe în iulie, Japonia are o rată a omuciderilor mult sub cea a Statelor Unite.
Așa că nu este surprinzător faptul că guvernul avertizează că „este important să recunoaștem că situația de securitate este foarte diferită între Statele Unite și Japonia și să înțelegem ce fel de victime sunt expuse riscului ridicat în ce zone”.
Se spune că „una dintre principalele preocupări de securitate din Statele Unite este criminalitatea cu armele” și oferă o mulțime de sfaturi pentru a scăpa sau a se agăța în posibile situații de împușcător activ, inclusiv:
• Găsiți ieșiri de securitate într-un loc nou și aveți un plan de evacuare
• Evadați indiferent dacă ceilalți sunt de acord sau nu
• Ascunde-te într-o cameră și baricadează ușa folosind mobilier greu
• Păstrați tăcere și dezactivați telefoanele mobile
Dacă un turist japonez nu poate scăpa sau se ascunde, este sfătuit să „aruncă lucrurile aproape de criminal, să le folosească ca arme; să țipe; să acționeze cu toată puterea”.
Noua Zeelanda
Începând cu 25 noiembrie, vecinul insular al Australiei a avut o alertă de „exersare de precauție sporită (nivel 2 din 4)” pentru Statele Unite „din cauza amenințării terorismului”.
Site-ul web SAFETRAVEL din Noua Zeelandă continuă să avertizeze cetățenii săi că „există o incidență mai mare a infracțiunilor violente și a deținerii de arme de foc decât în ​​Noua Zeelandă. În multe state, este legal ca cetățenii Statelor Unite să poarte deschis arme de foc în public. Cu toate acestea, ratele criminalității variază considerabil între orașe și suburbii, iar incidentele implică rareori turiști.”
Acesta sugerează ca oamenii care vin în Statele Unite să-și cerceteze destinațiile specifice înainte de a călători și să caute sfaturi locale.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră