Stenograme. Un primar către amanta sa: "Iubăriţă, lasă-i dracu', nu te mai enerva!"

23 Feb 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Stenograme. Un primar către amanta sa: "Iubăriţă, lasă-i dracu', nu te mai enerva!"

Fostul primar al municipiului Piteşti, Tudor Pendiuc, este acuzat că în 2014 a ordonat asfaltarea unui drum care ducea la vila iubitei şi consilierei sale personale. Lucrările au fost făcute în perioada 17 septembrie - 18 septembrie 2014 şi ar fi costat aproape 28.000 de lei

Rechizitoriul întocmit de procurorii DNA arată că Tudor Pendiuc i-a cerut şefului Administratiei Domeniului Public de la acea vreme să amenajeze calea de acces spre câteva vile dintr-o zonă liniştită aflata la marginea Piteştiului, lânga pădure. Drumul ducea spre locuinţa consilierei personale a primarului, Carmen Elena Lis. 

Pendiuc a fost interceptat "din greşeală" de procurori când discuta cu amanta lui despre faptul că a asfaltat, pe banii statului, drumul prin pădure care ducea la casa ei. Anchetatorii îl interceptau pe primar într-un alt dosar de corupţie în care, în 2014, a şi fost reţinut, conform România TV.

Când a fost interceptat, Pendiuc discuta cu Elena Carmen Lis. Tânăra era supărată că unul dintre vecini era nemulţumit de calitatea lucrării: „«E… doamna Carmen, ca la români. Se putea mai bine, da’ de! Aşa… e la români»”, i-ar fi reproşat femeii un vecin care ştia pentru cine a fost asfaltat drumul. Vă prezentăm în continuare conţinutul discuţiei dintre ea şi Pendiuc pe această temă: 

Consiliera: «Păi, domne, dumneata ştii că aici am făcut treaba asta şi c-aici era... aici este privat şi că trebuia să plătim din buzunar ca să facem treaba asta?» Şi io’: «E gratis ca să nu mai înoţi în pământ, prin pământ şi… şi spui că era loc de mai bine?». Na! Proştii! Proştii bălţii! (…) Da, mă, iubitu’, mă. Da, mă, iubitu’ şi dacă nu m-a enervat ăsta, mă, iubitu’, mă. Mă iubitu’, cum poţi fi atât de bou? Acum nu schimb eu oamenii, că nu asta mi-am propus, să m-apuc să-l educ”.

Primar: "Lasă-i dracu', nu te mai enerva."
Consiliera:  "Eu i-am spus doar: «Băi, domnu... dumneata ştii cine, că... cine a făcut asta? Domne, io’ am făcut treaba asta. Şi asta... este făcută... moca (gratis în argou – n.r.). Moca, dacă ştii ce e aia, moca. Păi cum, măi, cum poţi dumneata să spui când ă... că nu este bine făcut când dumneata înoţi prin pământ, până intri ă... pă treptele casei?»”.

Primar: "Iubăriţă, lasă-i dracu’ nu te mai enerva, fir-ar ai dracu’ de proşti, că nu merită să te enervezi. Ăsta e… un păcate amărâte că dacă… stătea dracu’, avea cizme pe acolo, n-avea pantofi. Dă-i dracu’. Iubire, nu te s... Dă-i dracu’... Ce-or zice, or zice. Bine că e făcut acolo, bine că s-a rezolvat. Acuma... mai vedem şi cu partea ailaltă şi gata... cu intrarea cu...

Cu toate acestea, fostul primar susţine ca nu are o relatie specială cu secretara şi că a ordonat asfaltarea drumurilor din zona spre binele piteştenilor. "Este o situaţie zic eu incredibilă fiindcă pe acel drum circulă cetăţeni, circula autoturisme, circulă autovehicule. Nu numai pentru cei care sunt în zona respectivă, cinci, şase familii, dar şi diverşi care merg în pădure, probabil, care merg în vizită la casele respective, a declarat Tudor Pendiuc, conform stirileprotv.ro.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră