Se putea evita tragedia? Suporterii dinamovişti acuză: "Doctoriţa mânca seminţe şi fuma!" (VIDEO)

07 Mai 2016 | scris de Veronica Micu
Se putea evita tragedia? Suporterii dinamovişti acuză:

Fotbalistul camerunez a fost transportat la Spitalul de Urgenţă Floreasca, unde zece medici au încercat, timp de mai bine de oră, să-l readucă la viaţă. Din păcate, fotbalistul nu a reacționat la manevrele de resuscitare.

Mai mulţi suporteri dinamovişti s-au deplasat la Spitalul de Urgenţă şi au dat detalii halucinante de la momentul în care fotbalistul a căzut pe teren.

Adrian Ghiţă, un suporter al lui Dinamo, susține că el a fost cel care a deschis porţile stadionului pentru a intra ambulanţa cât mai repede pe gazon, fiind luat imediat în primire de jandarmi.

"Doctoriţa mânca seminţe şi fuma în timpul ăla. A ajuns numai şoferul. Ea venea apoi mergând spre jucător", a spus bărbatul potrivit gsp.ro.

Citeşte şi:

Reacția FC Dinamo în cazul Ekeng. "Am contractat trei ambulanțe pentru acest meci"

Medicul lui Dinamo se apără: Ce resuscitare sa faci dacă avea puls?

Dr. Alis Grasu, în cazul Ekeng: În momentul în care s-a prăbuşit, nimeni nu l-a evaluat conform protocolului

Dosar penal in rem în cazul morţii fotablistului Patrick Ekeng

Preşedintele AFAN, după moartea lui Ekeng: Sunt scârbit de fotbalul din România

Declaraţia lui Adrian Ghiţă este susţinută de spusele lui Radu Gabriel Iamandache, un alt suporter, care, imediat după tragedie, a scris pe Facebook: "Eram acolo. Am tras de porţi să intre salvarea. Medicul de pe salvare stătea la ţigară şi seminţe".

Potrivit informaţiilor Digi Sport, medicul de pe ambulanţă se afla în tribună în momentul tragediei. Acest lucru a fost confirmat indirect de doctorul lui Dinamo, care a declarat că el a fost cel care i-a făcut manevrele de resuscitare jucătorului.

"I-am făcut masaj cardiac şi i-am eliberat căile respiratorii pe teren şi le-am spus medicilor să-l urce direct pe targă. Nu ştiu cât timp a trecut până a venit ambulanţa, nu realizez trecerea timpului atunci.
Probabil vom afla şi o cauză în zilele următoare. Nu există ambulanţă fără medic, probabil era şi medic pe ambulanţă. Pe targă i-am făcut masaj cardiac şi am ajuns aici repede (n.r. la spital): un minut, două. Nu a avut absolut nicio problemă până acum, sportivii fac teste serioase pentru a obţine viza medicală", a comentat Liviu Bătineanu.

Între momentul în care fotbalistul s-a prăbuşit şi cel în care a fost urcat în ambulanţă s-au scurs 2 minute şi 47 de secunde!

Alte stiri din Sport

Ultima oră