Soții Iohannis au pierdut definitiv casa din centrul Sibiului

22 Feb 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Soții Iohannis au pierdut definitiv casa din centrul Sibiului

Curtea de Apel Pitești a decis miercuri, definitiv, că soții Iohannis şi-au pierdut calitatea de proprietari ai casei din centrul Sibiului. Ei nu mai erau proprietari ai acestei case din aprilie, anul trecut, după ce au fost radiați din cartea funciară, la solicitarea Administrației Finanțelor Publice, relatează Digi24.

”Ia act de renunţarea la cererea de intervenţie. Respinge contestaţia în anulare. Obligă contestatorii la plata cheltuielilor de judecată în sumă de 1.700 lei către intimata Antonescu Elisabeta şi 1.700 lei către intimaţii Oargă Ioan, Oargă Ioan Adrian, Oargă Steluţa Ancuţa. Irevocabilă. Pronunţată în şedinţă publică azi 22.02.2017”, arată Curtea de Apel Pitești, conform turnulsfatului.ro.

Hotărârea Curții de Apel Pitești este irevocabilă. Judecarea contestației în anulare s-a încheiat pe 15 februarie, instanța amânând atunci pronunțarea cu o săptămână.

Anterior, familia Iohannis a pierdut în instanță dreptul de proprietate asupra acestei părți din casă, printr-o sentință definitivă a Curții de Apel Brașov. Casa a fost naționalizată, apoi cumpărată de foștii chiriași, cărora le-au fost anulate contractele, în urma unei cereri de retrocedare a unui presupus moștenitor.

De la acest moștenitor familia Iohannis a cumpărat jumătate din casa. Instanța a decis că actele de moștenitor ale fostului proprietar nu sunt valide, iar, după 16 ani de procese, casa a revenit în posesia statului. Sentința a fost atacată de soții Iohannis, iar magistrații Curții de Apel Pitești au decis că soţii Iohannis nu îşi pot relua drepturile de proprietari asupra casei.

Casa de pe strada Nicolae Bălcescu nr. 29, din Sibiu, a trecut în proprietatea statului român, iar în anul 1997 imobilul a fost cumpărat de chiriaşi, conform antena3.ro. În anul 1999, contractele prin care chiriaşii au cumpărat casa au fost anulate în instanţă, la cererea fiului lui Nicolae Baştea, acesta din urmă fiind nepot al soţilor Ghenea.

Casa ajunge apoi în proprietatea familiei Iohannis, care a cumpărat partea urmaşilor lui Nicolae Baştea. Foştii chiriaşi au deschis procese în instanţe, pentru anularea contractelor prin care familia Iohannis a intrat în posesia imobilului din Sibiu, contestând calitatea de urmaş de drept a lui Nicolae Baştea. 

Casa a fost închiriată timp de mai mulţi ani Reifeissen Bank. Conform Rise Project, familia Iohannis a încasat suma de 320.000 de euro drept chirie de la Reiffeisen Bank, bani din care şi-a cumpărat alte trei imobile.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră