Şoferi, atenţie la RADARE! Poliţiştii cu ochii pe şoferi în minivacanţa de Florii

07 Apr 2017 | scris de Jeanina Nastase
Şoferi, atenţie la RADARE! Poliţiştii cu ochii pe şoferi în minivacanţa de Florii

În minivacanţa de Florii mii de poliţişti şi jandarmi vor fi în misiune în întreaga ţară. Şoferii trebuie să fie atenţi pentru că vor fi amplasate şi sute de radare. În week-endul Floriilor, peste 8.500 de poliţişti se vor afla în stradă, pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică şi prevenirea producerii oricăror evenimente negative.

Poliția Română a intensificat acțiunile de prevenire a faptelor antisociale, în perioada premergătoare sărbătorilor Pascale. În perioada 7-9 aprilie a.c., 8.670 de poliţişti vor acţiona în dispozitivul curent de ordine şi siguranţă publică, având ca prioritate prevenirea şi descurajarea oricăror evenimente care ar putea afecta liniştea cetăţenilor şi să intervină rapid atunci când sunt sesizaţi cu privire la comiterea unor fapte antisociale.

Astfel, pentru menținerea ordinii și siguranței publice, Poliția Română va organiza zilnic, în această perioadă, 3.386 de patrule de siguranţă publică, dintre care 411 pedestre şi 2.975 auto. În fiecare zi, 1.426 de polițiști rutieri vor fi prezenți pe principalele drumuri naționale și autostrăzi pentru prevenirea accidentelor grave și fluidizarea traficului pe căile de acces din zona lăcașurilor de cult și a stațiunilor turistice.

Pentru prevenirea accidentelor de circulație, polițiștii rutieri vor acționa cu 332 de aparate radar în întreaga țară, inclusiv echipamentele de ultimă generație (dispozitivele True Cam).Structurile de poliţie transporturi vor asigura măsurile de ordine publică, în medie/zi, pe 259 trenuri de călători, în 259 de staţii şi triaje de cale ferată, în 17 aerogări şi 21 porturi la Marea Neagră sau pe Dunăre.

În această perioada, sunt preconizate a se desfăşura manifestări religioase şi cultural – artistice de amploare.Astfel, se vor desfășura manifestări religioase, în 19 județe și în municipiul București, în 45 de locaţii, la care vor participa aproape 60.000 de persoane.


 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră