EXCLUSIV. Doi cetățeni tunisieni, expulzați de SRI pentru activități jihadiste în România

10 Iun 2015
EXCLUSIV. Doi cetățeni tunisieni, expulzați de SRI pentru activități jihadiste în România
Serviciul Român de Informații a identificat în țara noastră doi studenți tunisieni, Elias Jabeur și Wassim Gharsellaoui, care au aderat la mișcarea jihadistă și făceau propagandă în România. Parchetul Curții de Apel București a deschis un dosar și a cerut instanței expulzarea celor doi tineri. Miercuri, 10 iunie, Curtea de Apel București a admis cererea procurorilor.

Ce spun judecătorii

Conform judecătorilor, cei doi cetățeni tunisieni sunt persoane indezirabile în România, pe o perioadă de 10 ani, pentru rațiuni de securitate națională. Ședința de judecată s-a ținut cu ușile închise, tot din rațiuni de securitate.

Conform unor surse judiciare, Elis Jabeur are și cetățenie franceză și venise de scurt timp la București, ca student. El a atras atenția oamenilor legii prin acțiunile de propagandă la mișcarea jihadistă. Wassim Gharsellaoui, al doilea tunnisian, se pare că a studiat la Arad și nu locuia în București.

În aprilie 2015, alți șapte cetățeni străini au fost expulzați de SRI din aceleași motive. Șase dintre aceștia erau însă afaceriști și au fost monitorizați timp de un an și jumătate.

Comunicatul SRI

”Concret, membrii grupului, afiliați ideologiilor radicale promovate de organizațiile teroriste Statul Islamic și Al-Qaeda, au fost stabiliţi în contact cu exponenţi/susţinători ai cauzei organizaţiilor menţionate şi au desfășurat pe teritoriul României activități de propagandă islamică extremistă (de orientare jihadistă), radicalizare, recrutare ideologică, recrutare pentru pregătire religioasă/militară în zone de conflict afectate de fenomenul terorist”, arată Serviciul Român de Informații într-un comunicat.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră