Adrian Botez, liderul grupării infracţionale "Academia Infractorilor Români", a fost condamnat la 24 de ani, 2 luni şi 20 de zile de închisoare, de către Curtea de Apel Bucureşti. Decizia este definitivă. Acesta a fost găsit vinovat pentru toate cele 25 de capete de acuzare ale DIICOT. În acelaşi dosar au fost judecaţi şi alţi 17 infractori. În total, gruparea "Academia" a primit 94 de ani de închisoare cu executare.
Tribunalul Bucureşti a pronunţat pe 29 aprilie o decizie, în primă instanţă, pentru nouă inculpaţi din dosarul "Academia Infractorilor", acuzaţi de DIICOT de numeroase fapte cu violenţă, potrivit mediafax.ro. Potrivit hotărârii, cei nouă au primit pedepse, cumulate, de peste 60 de ani de închisoare. Adrian Botez, zis "Ţîţă", considerat de procurori liderul grupării, a fost condamnat la o pedeapsă totală de 30 de ani de închisoare, fiind cumulată aici şi o pedeapsă primită în urmă cu mai mulţi ani de la Tribunalul Bacău. În dosarul "Academia Infractorilor", pentru alte opt persoane, judecătorii de la Tribunalul Bucureşti au decis să disjungă cauza.
"Disjunge cauza cu privire la inculpaţii Popa (fost Purice) Vasilică, Savu Florin Mircea, Niţă Andreea Ioana, Chirilă-Ilinca Gabriela, Gliga Adolf, Bostan Constantin Gheorghiţă, Martiniuc Mihail Alexandru, Chindea Petruţ Adrian şi Ursu Laurenţiu Dorel şi, în integralitate, acţiunea civilă şi dispune înregistrarea dosarului nou format la registratura penală a Tribunalului Bucureşti – Secţia I Penală. Fixează termen de judecată la data de 6 mai 2016, complet C8, ora 08,30", se arată în decizie.
Liderul grupării "Academia Infractorilor", Adrian Botez, şi 17 locotenenţi ai acestuia, organizaţi pe criterii militare, au fost trimişi în judecată, pentru 27 de tâlhării comise în Marea Britanie, Belgia, Italia, Franţa, Germania, Austria şi Danemarca, în octombrie 2015. DIICOT a trimis dosarul la Tribunalul Bucureşti, pentru constituire sau aderare şi sprijinire a unui grup infracţional organizat, instigare şi complicitate la tâlhărie calificată, instigare la furt calificat, favorizarea făptuitorului şi tăinuire. În cursul urmăririi penale s-au administrat probatorii care au demonstrat legătura între 29 de infracţiuni, dintre care 27 de tâlhărie sau tentative de tâlhărie, comise în Marea Britanie, Belgia, Italia, Franţa, Germania, Austria şi Danemarca, alte două fiind infracţiuni de furt calificat comise în Andora şi Marea Britanie.
Academia Infractorilor Români, reguli clare şi un cod mafiot respectat cu sfinţenie de toţi
Codul statuat de interlopul Botez, zis Tâță- cel care a înființat o Academie a Infractorilor Români- era clar și împărțit pe capitole și reguli de bază (selecție date, pedepse, igienă , contract secret de muncă, jurăminte, exerciții obligatorii, pregătire teoretică și psihică ). Toți cei recrutați erau obligați să le respecte cu sfințenie. În caz contrar erau aspru pedepsiți.
1. În Academie trebuie seriozitate, disciplină, onoare, curaj, renunțarea la vicii.
2. Puterea trebuie folosită doar împotriva dușmanilor. Puterea necontrolată distruge.
3. Ordinele se execută nu se discută!
4. Suntem la academie nu la discotecă!
5. După primirea unui ordin se răspune cu ,,am înțeles’’ și se trece la executarea lui. Salutul este un semn de respect, de politețe și onoare. (M) este obligat să salute în orice împrejurare (exceptând atunci când e în misiune)
6. Atenție la tot ce se întâmplă în jurul tău, memorează totul!
7. Niciun membru nu avea voie să se țină mâinile în buzunar, să se așeze sau să fumeze în prezența sau fără permisiunea comandantului suprem!
8. Nu ai voie să atingi niciun bun care nu-ți aparține (telefon, laptop, tv. bani)
9.Când cineva intră într-o încăpere toată lumea se ridică în picioare şi salută!
10. Gustă toate plăcerile vieții cu limită. Tot ce e mult dăunează sănătății tale.