7 ani de la cea mai mare tragedie a istorie recente din România. Mesajul trist al unui părinte îndoliat

30 Oct 2022
7 ani de la cea mai mare tragedie a istorie recente din România. Mesajul trist al unui părinte îndoliat

Eugen Iancu, tatăl lui Alexandru Iancu, tânărul care a murit la Spitalul Sfântul Ioan din Capitală la 3 săptămâni de la incendiul din Colectiv a oferit o declarație jurnaliștilor de la News.ro referitor la situația din România la 7 ani de la una  dintre cele mai mari tragedii trăite de noi.

Eugen Iancu este de părere că autorităţile nu au învăţat din greşeli şi atrage atenţia asupra lipsei spitalelor nou construite.

„Eu pot să spun că nu doresc nimănui să treacă prin experienţa pierderii unui copil, nu doresc nimănui să treacă prin experienţa pierderii unui copil într-un astfel de incident, care este extraordinar de traumatizant, pe urmă, în momentul în care ai un incident şi o tragedie cum a fost Colectiv şi să vezi că timpul trece şi nimeni nu ia nicio măsură, să vezi că nu ai justiţie, nu ai oameni care să facă nişte analize, care să înveţe din greşelile făcute şi să facă nişte paşi pentru a îmbunătăţi un sistem medical, un sistem de intervenţie, pentru că accidente se întâmplă, oricâtă prevenţie am face, nu le putem împiedica. Dar ce faci cu victima?

Din păcat,e am avut foarte mulţi pacienţi, foarte multe victime din oamenii cu bani, cu situaţii bune, pentru că se întâmplă, oamenii cu bani înţeleg din păcate mult prea târziu că în cazul unui accident nu pot pleca în Austria sau Germania imediat în spital, prima dată sunt internaţi în România, iar în România noi refuzăm să construim spitale. Şi nu pot să înţeleg de ce”, a declarat pentru News.ro Eugen Iancu.

Chiar dacă ministrul Alexandru Rafila a declarat că numărul paturilor pentru mari arși a crescut simțitor în ultimii ani și există unele care încă nu sunt operabile, dar acest lucru se va realiza în cel mai scurt timp, încă ne luptăm cu lipsa specialiștilor din domeniul medical, dar și lipsa unor politici la nivel national de conștientizare a pericolului și de informare a oamenilor cu privire  la modalitățile de a preveni astfel de tragedii.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră