Salvatorii turci sunt în contact cu o bunică, o mamă și un copil prinși sub dărâmăturile unei clădiri. 8 zile fără apă, mâncare, căldură și lumină

14 Feb 2023
Salvatorii turci sunt în contact cu o bunică, o mamă și un copil prinși sub dărâmăturile unei clădiri. 8 zile fără apă, mâncare, căldură și lumină

Numărul persoanelor care au fost ucise în Turcia și Siria a crescut din nou în această dimineață. Acum se crede că aproximativ 31.643 de persoane au fost ucise în Turcia - și 5.714 în Siria (inclusiv atât zonele guvernamentale, cât și zonele controlate de rebeli). Acest lucru aduce numărul total de decese confirmate la 37.357, conform Sky News.

Salvatorii din orașul turc Kahramanmaras sunt în contact cu o bunica, o mamă și un copil care sunt prinși în epava unei clădiri de trei etaje căzute. Un al doilea tunel era săpat în încercarea de a ajunge la ei marți, după ce o primă rută a fost blocată. „Am un sentiment foarte puternic că le vom scaote de acolo”, a spus Burcu Baldauf, șeful echipei de asistență medicală voluntară din Turcia. "Este deja un miracol. După șapte zile, sunt acolo fără apă, fără mâncare și în stare bună".

În această dimineață, un număr de oameni au fost scoși dintr-o clădire dărâmată de cutremurul după ce au fost prinși timp de opt zile. Doi adolescenți s-au numărat printre cei salvați după aproape 200 de ore prinși.

Echipele de căutare din Turcia au fost filmate întonzându-se pentru a dormi câteva ore direct pe dărâmătuile în care lucrează, în timp ce eforturile de salvare au încetat. Oamenii sunt încă scoși în viață din dărâmăturile clădirilor căzute, dar numărul este în scădere, salvatorii din Siria vecină spunând astăzi că eforturile se apropie de sfârșit. Filmări distribuite de Fundația de Ajutor Umanitar din Turcia surprind un număr de salvatori în timp ce dorm direct pe epavă.

O explicație transmite: „Coechipierii noștri care nu au părăsit clădirile prăbușite, nici măcar să doarmă”.

 

 

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră