Rușii se pregătesc să părăsească centrala nucleară de la Zaporojie

27 Noi 2022
Rușii se pregătesc să părăsească centrala nucleară de la Zaporojie

Președintele rus, Vladimir Putin se dovedește a fi din ce în ce mai imprevizibil. Analiștii militari se abțin de a încerca să preconizeze următoarele mișcări ale rușilor. Cu siguranță iarna ce se anunță extrem de grea în Ucraina va face ca ambele armate să regândească mișcările strategice din următoarele luni

Forțele ruse se pregătesc să părăsească centrala nucleară Zaporizhzhia pe care au ocupat-o din februarie, potrivit șefului agenției ucrainene pentru energie nucleară, conform Sky News.

Dacă este adevărat, ar fi o schimbare majoră de strategie pentru Rusia, care a menținut cea mai mare centrală nucleară din Europa ca una dintre linia de front cheie de luni de zile.

Însă Petro Kotin, șeful firmei Energoatom, a declarat duminică într-un interviu TV: „În ultimele săptămâni primim efectiv informații că au apărut semne că se pregătesc posibil să părăsească fabrica.

„În primul rând, există un număr foarte mare de rapoarte în mass-media rusă conform cărora ar merita să fie eliberat și poate ar merita să se predea controlul [Agenției Internaționale pentru Energie Atomică – câinele de pază nuclear al ONU.

„Unul are impresia că își fac bagajele și fură tot ce poate”.

Ucraina și aliații săi au cerut în mod repetat Kremlinului să părăsească centrala și să reducă riscul unui accident nuclear.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră