Rafael Nadal a declarat că o parte din viața lui a plecat când s-a retras Federer

27 Noi 2022
Rafael Nadal a declarat că o parte din viața lui a plecat când s-a retras Federer

Rafael Nadal a recunoscut că „o parte din viața lui a plecat” cu Roger Federer când marele său rival s-a retras din tenis – ambii jucători au lăsat o epavă emoțională pe teren după ce elvețianul a jucat ultimul său meci competitiv în septembrie la Laver Cup, anunță CNN.

Cei doi, care între ei au câștigat 42 de titluri de Grand Slam la simplu, și-au unit forțele într-un meci de dublu pentru cântecul lebedei lui Federer la Laver Cup din Londra.

După încheierea acelui meci, imaginile cu ambii jucători plângând în timp ce stăteau unul lângă altul în timpul ceremoniei de după meci au devenit virale.

„Cineva pe care l-am admirat, cu care am rivalizat și, de asemenea, am împărtășit multe lucruri frumoase pe teren și în afara terenului, pleca”, a spus Nadal reporterilor înaintea unui meci de expoziție în Argentina.

„În acest sens, toate acele momente, acele sentimente pe care le ai înainte de a juca o finală a unui Grand Slam, a unui turneu important, tot ce era în aer înainte de acele meciuri. A fost diferit de alte meciuri.

„Știi că nu vei mai trăi asta și o parte din viața mea a rămas cu el [când s-a pensionat]. A fost și emoția de a ne lua rămas bun de la cineva care a fost atât de important pentru sportul nostru.”

Perechea s-a confruntat de 40 de ori în ultimele două decenii într-una dintre cele mai durabile rivalități sportive, spaniolul conducând cap la cap cu 24-16.

După ce a suferit o serie de accidentări și afecțiuni în ultimii ani, viitorul lui Nadal în sport rămâne, de asemenea, în aer, chiar dacă a câștigat primele două majore ale sezonului.

El și-a continuat triumful de la Australian Open prin capturarea unui al 14-lea titlu de la Openul Franței, cu un record, în iunie - chiar dacă a avut nevoie de mai multe injecții pentru a amorți durerea de la piciorul stâng.

O accidentare abdominală l-a forțat pe spaniol în vârstă de 36 de ani să se retragă de la Wimbledon înaintea confruntării în semifinale cu Nick Kyrgios.

Deși nu a detaliat propriile planuri de pensionare, Nadal a spus: „Va veni timpul meu când trebuie să vină.

„Sunt destul de pregătit pentru următoarea mea viață în afara tenisului.

„Nu cred că va fi o problemă pentru mine dincolo de ceea ce va fi o adaptare la schimbări. Viața mea are lucruri la fel sau mai importante decât tenisul.”

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră