Procurorii DNA au ridicat documente de la Primăria Timișoara. Ce spune primarul Nicolae Robu

24 Iul 2015
Procurorii DNA au ridicat documente de la Primăria Timișoara. Ce spune primarul Nicolae Robu
Procurorii DNA  au ridicat  în această dimineaţă documente  noi de la sediul Primăriei Timișoara privind dosarul înstrăinării imobilelor, în baza Legii 112/1995, care au aparținut municipalității sau statului român, potrivit agerpres.ro. Reamintim că, în aprilie, structurile centrale ale DNA au ridicat 7.000 de dosare de la Primăria Timișoara.Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a declarat  că nu este vorba despre descinderi sau percheziții, iar imobilele vizate au fost înstrăinate în timpul administrației Ciuhandu și a respins afirmațiile potrivit cărora ar fi implicat și el în aceste dosare.

„S-au făcut afirmații, de mai multe ori, că în Primărie s-ar fi făcut percheziții. Au mai fost de trei ori veniți reprezentanți ai DNA pentru a le lua declarații unor angajați. Niciodată nu s-a întâmplat nimic la Cabinetul Primarului, așa cum au încercat unii să prezinte lucrurile, introducându-mă și pe mine în ecuație, chiar și subliminal (...)“, a spus Robu. El a menționat că în mandatul său a avut loc o singură vânzare pe Legea 112, fiind de fapt vorba de o cotă de 3/8 dintr-un imobil. „Chiar am cerut și eu o informare în acest sens, pentru că eram curios dacă au continuat lucrurile acestea (vânzările de imobile pe Legea 112 — n.r.). A fost doar o parte dintr-o locuință care era deținută de un revoluționar, o cotă de 3/8 din ea', a afirmat Nicolae Robu.

Ce declaraţii a făcut primarul Timişoarei 

El a adăugat că personal a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Timișoara, în urmă cu doi ani, cu privire la suspiciunea asupra înstrăinării unui număr foarte mare de imobile din patrimoniul municipalității și al statului român. „Având în vedere suspiciunile existente în percepția publică, inclusiv în cea personală a subsemnatului cu privire la modul în care s-a ajuns ca un număr atât de mare de bunuri imobiliare care au aparținut Primăriei, respectiv Statului Român sau au fost în administrarea acestora, să devină proprietăți private ale câtorva persoane/clanuri ale căror venituri oficiale, conform acelorași percepții publice și personale, nu par a fi fost la un nivelul care să permită susținerea unor tranzacții de anvergura celor în cauză, vă solicit respectuos să cercetați restituirile în natură și celelalte forme de transfer de proprietate fostă publică la sfârșitul perioadei comuniste, către proprietari privați, petrecute din 1990 până în prezent', arăta Nicolae Robu în respectiva sesizare către Parchet.


Alte stiri din Actualitate

Ultima oră