TUPEU DE HOŢ. Furau plăcuţele de înmatriculare ale altor maşini, după care mergeau la benzinării să facă plinul. Dar uitau să plătească...

15 Aug 2015
TUPEU DE HOŢ. Furau plăcuţele de înmatriculare ale altor maşini, după care mergeau la benzinării să facă plinul. Dar uitau să plătească...
În ziua de joi, 13 august a.c., poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti au prins în flagrant trei tineri cu vârste între 14 şi 20 de ani, în timp ce sustrăgeau plăcuţete de înmatriculare de la un autoturism aflat în parcarea unui centru comercial din sectorul 3.

În jurul orei 18.00, poliţiştii de siguranţă publică din cadrul Secţiei 11 Poliţie, în timp ce acţionau pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor stradale au observat trei tineri ce se aflau lângă un autoturism parcat. La scurt timp, unul dintre aceştia a fost observat cum a procedat la demontarea plăcuţele de înmatriculare, după care au încercat să părăsească zona, îndreptându-se spre autoturismul cu care se deplasau, procedându-se astfel la prinderea şi imobilizarea lor.

Furau plăcuţe de înmatriculare după care dădeau atacul la benzinării 

În interiorul autoturismului folosit de cei trei a fost identificat un alt set de plăcuţe de înmatriculare, fapt pentru care s-a procedat la efectuarea de verificări cu privire la provenienţa acestora. În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit faptul că în aceeaşi zi, în jurul orei 15.00, tânărul de 20 de ani a condus autoturismul având permisul de conducere reţinut, din oraşul Popeşti Leordeni până în Cartierul Pantelimon, fiind însoţit de ceilalţi doi minori. Ajunşi pe strada Herţa din sectorul 2, au sustras plăcuţele de înmatriculare de la un autoturism parcat, pe care mai apoi le-au montat pe autovehiculul cu care se deplasau.

Ulterior cei trei s-au deplasat la o benzinărie situată pe bulevardul Nicolae Grigorescu, sector 3, unde au alimentat autoturismul cu carburant în valoare de 320 de lei şi au plecat fără a achita contravaloarea acestuia.  Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii a două infracţiunilor de furt, conducerea unui vehicul cu numar fals de înmatriculare, conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere şi abuz de încredere prin fraudarea creditorilor. 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră