Agenția meteorologică americană anunță că primele șapte luni ale acestui an au fost cele mai calde din istorie, pentru întreaga planetă, relatează Le Figaro. Temperatura medie lunară din iulie a fost fără precedent de la începutul măsurătorilor, în 1880.
Agenția americană oceanică și atmosferică (NOAA) adaugă că aceste cifre se înscriu într-o tendință continuă de încălzire a climei, căci 2014 a fost deja anul cel mai cald înregistrat vreodată, din ultimii 135 de ani.
Primele cinci luni ale lui 2015, dintre care mai, iunie și iulie au bătut recorduri de căldură. Ianuarie a fost, de asemenea, al doilea cel mai cald din anale, iar aprilie a treia.
În ciuda acestei tendințe generale de creștere, câteva regiuni au cunoscut scăderi de temperatură, cum ar fi regiunea Atlanticului de Sud din Groenlanda, care a fost mai rece decât normala. Și Scandinavia a cunoscut un iulie mai degrabă friguros.
Gazele cu efect de seră emise în atmosferă (CO2, metan...), la originea încălzirii globale, au atins concentrații record în 2014, potrivit unui raport internațional publicat în iulie de NOAA. (M.C)