IRONII ÎN PRESA AUSTRIACĂ: România, țara în care politica se face pe Facebook

09 Iun 2015
IRONII ÎN PRESA AUSTRIACĂ: România, țara în care politica se face pe Facebook
O analiză pertinentă a ridicolului în care se scaldă clasa politică din România, care folosește rețeaua de socializare Facebook ca pe un instrument politic, este publicată în cotidianul economic austriac Wirtschaftsblatt, sub titlul „Fără Facebook nu funcționează nimic în România”.  

“Tot mai mulți copii părăsesc Facebook pentru o altă rețea de socializare. La un moment dat Facebook va avea o problemă, precum o echipă de fotbal care a neglijat centrele de copii și juniori. Dar nu în România. Aici se ocupă clasa politică să stopeze personal acest trend. Aici, Facebook a devenit un instrument politic obișnuit”, notează sursa citată.

 

“Cea mai importantă întrebare după alegerea suprinzătoare a lui Klaus Iohannis în funcția de președinte al României, în decembrie, a fost pe cine va numi purtător de cuvânt la palatal prezidențial. Prin această numire s-ar fi putut afla unele lucruri despre președinte, care până atunci s-a scăldat în șabloane” adaugă publicația de la Viena.

 

”A ales o jurnalistă și scriitoare, care până la demisia din aprilie a părut uzată. Președintele nu a părut deloc deranjat, oricum nu a avut nici până atunci nevoie de ea. Încă din campania electorală lui îi plăcea să comunice cu lumea exterioară pe Facebook. Ce bucurie a fost în România când a reușit să adune un million de like-uri! Ce apropriere de popor într-o lume virtuală! Ce președinte nou, care a înțeles timpurile moderne pe care le trăim!”, mai scrie cu ironie Wirtschaftblatt.

 

”Tot pe Facebook, Iohannis a cerut săptămâna trecută demisia premierului Victor Ponta, după ce acuzațiile de corupție împotriva acestuia au devenit publice. Ponta a răspuns tot acolo. Nu s-a adaptat mentorul lui Ponta, fostul premier Adrian Năstase. El a anunțat că acuzațiile împotriva fostului său elev sunt de natură politică. Convingerile sale le-a publicat însă pe un blog personal. Cu caractere Ying-Yang”, este concluzia jurnaliștilor austrieci. (I.D)

 

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră