Prefectura Covasna, ”scăldată” în lapte

03 Iun 2015
Prefectura Covasna, ”scăldată” în lapte
Peste 2.000 de fermieri din cinci judeţe au protestat miercuri, la Sfântu Gheorghe. Ei sunt nemulţumiţi că le-au fost tăiate o parte din subvenţii, că preţul la care sunt nevoiţi să vândă laptele este foarte mic şi că exporturile de animale sunt în continuare blocate. Protestul a culminat cu un gest extrem: zeci de litri de lapte au fost aruncaţi în faţa Prefecturii Covasna.„Nu e laptele plătit cu cât ar trebui să fie plătit. Până acum am avut, luna trecută, 80 de bani, luna asta ni s-a spus că ne dă 70 de bani. Nu ştim ce să facem, vindem animalele, că nu avem ce”, a declarat pentru Digi 24 Gheorghe Murea, un fermier din Întorsura Buzăului.

Lista nemulţumirilor e lungă. Printre ele, oamenii amintesc de dispariţia sprijinului pentru zone defavorizate, dar şi blocarea exporturilor, din cauza focarelor de boala limbii albastre, izbucnite anul trecut. Prefectul spune că are mâinile legate în faţa doleanţelor oamenilor.

„Răspunsurile, din păcate, nu sunt la mine. Vom analiza memoriul care a fost depus deja la instituţia noastră şi îl vom trimite Ministerului Agriculturii, care este autoritatea competentă în materie”, spune Sebastian Cucu, prefectul de Covasna.

Fermierii din Transilvania sunt decişi să continue protestele şi spun că, dacă e nevoie, vor ajunge şi la Bucureşti, în faţa Guvernului.



Alte stiri din Actualitate

Ultima oră