Povestea femeii care suferă de o boală rară și supraviețuiesște cu doar 10 biscuți pe zi

20 Noi 2022
Povestea femeii care suferă de o boală rară și supraviețuiesște cu doar 10 biscuți pe zi

O femeie care trăiește cu o afecțiune rară a stomacului a dezvăluit că supraviețuiește cu o dietă de biscuiți simpli, conform The Independent

Singurele alimente pe care Talia Sinnott, în vârstă de 25 de ani, este capabilă să o țină jos, includ 10 biscuiți digestivi și biscuiți simpli în fiecare zi.

Acest lucru se datorează faptului că Sinnott, un psiholog clinician stagiar din Wolverhampton, suferă de o boală cronică numită gastropareză, care înseamnă că stomacul ei nu poate procesa alimentele.

A fost diagnosticată cu această afecțiune rară în urmă cu patru ani. Boala a făcut-o să se simtă rău de până la 30 de ori pe zi, spune Sinnott, iar greutatea ei a scăzut cu cu aproximativ 19 kg.

Sinnott se bazează pe un tub de hrănire pentru a-i furniza nutrienții necesari și poate mânca doar digestive McVitie și biscuiți simpli.

Chiar și biscuiții uscați pot fi „loviți și ratați” cu starea ei. „Unele zile, biscuiții stau bine și uneori nu”, a explicat ea. „Nu pot să mănânc mult dintr-o singură mișcare și trebuie să le aleg pe tot parcursul zilei.”

Sinnott a spus că capacitatea ei de a procesa anumite biscuiți este „bizară”, deoarece poate avea unele tipuri, dar nu altele.

„Nu există un tipar în ceea ce privește mâncarea mea, așa că este întotdeauna un joc de ghicituri și nu am o hrană sigură pe care să mă pot baza. Într-o zi pot fi absolut în regulă să mănânc un anumit fel de mâncare și apoi trei zile mai târziu, nu o pot tolera”, a spus ea.

„Am trecut printr-o etapă în care pot să sufăr piure de cartofi pentru că este moale, dar acum nu pot. Este foarte dificil pentru că nu este ca o intoleranță în care poți evita un anumit tip de mâncare – este foarte întâmplător.”

Gastropareza este o afecțiune pe termen lung în care alimentele trec prin stomac mai lent decât de obicei. Se crede că este rezultatul unei probleme cu nervii și mușchii care controlează modul în care stomacul se golește.

Simptomele includ senzația de sațietate foarte rapidă când mănânci, senzația de greață și vărsături, pierderea poftei de mâncare, pierderea în greutate, balonare, dureri sau disconfort de stomac și arsuri la stomac.

Sinnott a spus că simptomele ei au început în 2018, când a început să simtă că „îi stă mâncarea pe piept”.

Simptomele au început să apară intermitent, dar au devenit mai agresive de-a lungul anilor. Inițial i s-au prescris medicamente care au ajutat la ameliorarea simptomelor, dar doar pentru o perioadă scurtă de timp.

Acum încearcă să strângă fonduri pentru a-i fi montat un stimulator gastric, care îi va trimite impulsuri mușchilor stomacului pentru a-i permite să digere mai bine alimentele.

„Se cunosc și se înțeleg atât de puțin despre boala mea cronică, motiv pentru care este adesea diagnosticată greșit, iar oamenii rămân fără un diagnostic de ani de zile și li se spune că este o tulburare de alimentație”, a spus ea.

„Am fost foarte norocos să obțin un diagnostic rapid. Deși simptomele mele sunt prezente din 2018, abia anul acesta au fost cu adevărat rele.”

Sinnott speră să strângă 80.000 de lire sterline. Jumătate din bani vor acoperi tratamente precum inserții de tub și programări pe care le-a avut deja, iar cealaltă jumătate va merge către stimulatorul gastric.

Ea speră că dispozitivul o va ajuta să se bucure din nou de mâncare anul viitor.

„Viața mea a fost pusă în pauză și a fost foarte dificilă... Este oribil, nu devine niciodată mai ușor, ci doar devine o parte a zilei tale, ceea ce este trist de spus”, s-a plâns ea.

„Eram un mare gurmand înainte și îmi plăcea mâncarea și încă o fac. Chiar dacă sunt hrănit cu tub, nu mă simt niciodată sătul. Creierul tău nu primește acel semnal că ești plin și am poftă de mâncare tot timpul.”

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră