Ponta le răspunde profesorilor și polițiștilor care cer salarii mai mari: Deocamdată se poate doar pentru medici. Profesorii amenință cu boicotarea anului școlar

19 Aug 2015
Ponta le răspunde profesorilor și polițiștilor care cer salarii mai mari: Deocamdată se poate doar pentru medici. Profesorii amenință cu boicotarea anului școlar
Victor Ponta a declarat, ieri, în cadrul unei emisiuni TV, că majorarea salarială se va face "deocamdată doar pentru medici". Mesajul premierului vine după ce profesorii și polițiștii au reacționat imediat la decizia Guvernului de a crește salariile medicilor. Profesorii au amenințat cu boicotarea anului şcolar, dacă nu primesc 25 de procente la salariu.
 
"Atunci când a fost vorba despre măririle la profesori, pe care le primesc anul asta, medicii nu au fost contra. Acum, când avem posibilitatea, prin economii în sistem, cred că aşa este corect faţă de medici. În rest, toată lumea îşi doreşte un salariu mai mare. Deocamdată se poate doar pentru medici. Azi, cu banii pe care îi avem putem să majorăm pentru medici, aşa cum anul trecut am făcut pentru profesori. Când se poate, se poate", a spus Ponta la România TV.
 
Ponta a anunțat ieri că salariile medicilor vor fi majorate cu 25% începând din luna octombrie. 
  . 
"Putem de la 1 octombrie să aplicăm o creștere de 25% la salariul actual pentru tot personalul din sistemul medical", a spus Ponta.
 
Premierul a precizat că de aceaste majorări vor beneficia aproximativ 181.000 de persoane in reteaua Ministerului Sănătății și autorităților publice locale și peste 13.000 de persoane din ministerele care au rețea proprie de sănătate. 
 
Ponta a mai spus că impactul bugetar anual al acestor majorari salariale este in jurul sumei de 1,7 miliarde lei.
 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră