Ponta, la DNA pentru a afla rezultatele expertizei cerute în dosarul său: "Am plătit cu 2.000 lei în plus taxe, dar nu le mai cer de la statul român"

19 Aug 2015
Ponta, la DNA pentru a afla rezultatele expertizei cerute în dosarul său:
UPDATE 11:30 - Victor Ponta a declarat, la ieșirea din sediul DNA, că i s-au prezentat rezultatele expertizei din dosarul său. 
 
"Da. Mi s-a dat expertiza. Am plătit cu 2.000 lei în plus taxe, dar nu le mai cer de la statul român. (...) Acum stau pe picioare foarte bine", a spus Ponta. 
 
Premierul a precizat că va da declarații când va fi chemat de procuror cu avocatul. "O sa dau declarații când mă cheamă procurorul cu avocatul", a mai spus Ponta.
.......................................................

Premierul Victor Ponta a ajuns la Direcția Națională Anticorupție pentru a lua cunoştinţă de rezultatele expertizei financiar-contabile cerute în dosarul său. La intrarea în sediul DNA, premierul a confirmat că expertiza din dosar este finalizată. În ceea ce privește eventuale declarații, el a arătat că procurorul de caz va decide în acest sens.

Premierul a anunţat, în iulie, când s-a prezentat în fața DNA, că procurorul a dispus în dosarul său o expertiză financiar-contabilă, care va fi gata în august.

El a precizat că va face declarații după realizarea acestei expertize.

Conform DNA, Victor Ponta este urmărit penal în dosarul Turceni — Rovinari pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracțiuni), complicitate la evaziune fiscală în formă continuată și spălare de bani, în calitate de avocat (reprezentant legal al Cabinetului Individual de Avocat “Ponta Victor-Viorel”).

Faptele reținute de anchetatori ar avea legătură cu faptul că Ponta ar fi beneficiat de o parte “însemnată” din sumele obținute de către SCA “Șova și Asociații” de la complexurile energetice Turceni și Rovinari, deși nu a efectuat niciun fel de activitate profesională în temeiul convenției de conlucrare dintre cele două case de avocatură.

 

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră