Polițist, în misiune, apel la 112: La scandal şi furt de telefon, nu se prezintă nicio patrulă pentru că nu are cine

07 Mai 2017
Polițist, în misiune, apel la 112: La scandal şi furt de telefon, nu se prezintă nicio patrulă pentru că nu are cine

Agentul principal de poliție Iustinian Ivanciuc, din Lupeni, a sunat la serviciul de urgență 112 pentru a cere ajutor, după ce a fost trimis să rezolve trei cazuri într-un interval de doar cinci minute. Iustinian Ivanciuc nu are permis auto, iar patrula din care făcea parte alături de poliţistul local, era singura disponibilă în acel moment în Lupeni, oraș cu peste 20.000 de locuitori. 

Mai întâi, poliţistul a intervenit, alături de un poliţist local, pentru a aplana un conflict între doi adolescenţi, apoi, însoțit tot de polițistul local, a plecat să constate o spargere la o grădiniţă din Lupeni. O a treia intervenție i-a fost solicitată, într-o altă zonă din Lupeni, într-un scandal, numai că, în conformitate cu legislația în vigoare, nu putea părăsi locul comiterii spargerii - grădinița.

"Sunt de serviciu în schimbul doi, sunt singur pe planificare şi am avut trei apeluri la câteva minute, pe 112, unul după celălalt. Ultimul a fost un apel, pe care l-am avut acum 45 de minute, să mă prezint pe Strada Minerilor, în municipiul Lupeni. Nu pot să mă prezint la acea intervenţie pentru că trebuie să asigur paza locului faptei", i-a spus Iustinian Ivanciuc operatoarei de la 112.

Întrebat de operatoare care este motivul pentru care a apelat la serviciul de urgenţă, poliţistul a continuat: "Urgenţa este că la urgenţa pe care ne-aţi comunicat-o dumneavoastră, şi anume un scandal şi furt de telefon, pe 112, pe Strada Minerilor, nu se prezintă nicio patrulă pentru că nu are cine”. "Nu ne interesează, noi aici primim apeluri pentru urgenţe. Aceasta nu este o urgenţă", a fost răspunsul operatoarei de la 112.

Conducerea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Hunedoara a informat că va face verificări interne cu privire la modul de intervenţie şi la respectarea procedurilor în vigoare în cazul menţionat.

"În data de 6 mai 2017, dispeceratul Poliţiei Municipiului Lupeni a fost sesizat prin numărul de urgenţă 112 (la ora 15:45, 15:47 şi 15:50) cu privire la trei cazuri ce presupuneau intervenţia poliţiştilor. La prima intervenţie (privind un conflict spontan între doi minori, ambii în vârstă de 13 ani), s-a deplasat un agent de poliţie Biroului de Ordine Publică Lupeni, însoţit de un agent de poliţie locală, care au aplanat conflictul, după care s-au deplasat la o grădiniţă situată la aproximativ 100 de metri de locul primei intervenţii, unde se reclamase o faptă de furt calificat, comisă prin efracţie. Cei doi poliţişti s-au deplasat la locul faptei şi au constat că sesizarea se confirmă, după care agentul de poliţie locală s-a deplasat pentru o misiune la sediul Primăriei Lupeni, urmând ca agentul de ordine publică să asigure locul faptei până la sosirea echipei de cercetare la faţa locului, în prezenţa reprezentantei unităţii  de învăţământ preşcolare", a informat Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Hunedoara. 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră