Pe ce autostrăzi vom circula în acest an. Autorităţile promit 85 de kilometri noi de autostradă

03 Iun 2015
Pe ce autostrăzi vom circula în acest an. Autorităţile promit 85 de kilometri noi de autostradă
Pentru acest an, autorităţile promit finalizarea a 85 de kilometri de autostradă. Startul îl va da tronsonul de 10 kilometri al autostrăzii Nădlac – Arad. Acesta ar urma să fie finalizat chiar în această lună.

Cei 10 kilometri ai autostrăzii Arad – Nădlac ar fi trebuit predaţi încă din 2013. Contractul a fost semnat în toamna anului 2011 cu firma Romstrade. Câteva luni mai târziu, Nelu Iordache a fost reţinut pentru fraudarea fondurilor europene. Pe celălalt lot al autostrăzii Nadlac – Arad, firma Alpine a intrat în falimet. Aşa se face că şi acest tronson a înregistrat întârzieri de mai bine de doi ani.

În 2015 a venit şi rândul tronsoanelor de autostradă de pe Timişoara – Deva. O bună parte dintre acestea au stat în procedură de licitaţie mai bine de un an.

Semnate pe POS T 2007-2013, acestea ar fi trebuit finalizate încă de acum doi ani. Autorităţile promit că în 2015 vom putea circula pe cei 25 de kilometri din autostrada Timişoara – Lugoj, pe loturile 1, 2 şi 4 din autostrada Deva – Lugoj, în lungime de 50 de kilometri.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră