Parlamentarii au decis: berea la halbă va fi mai ieftină

10 Iun 2015
Parlamentarii au decis: berea la halbă va fi mai ieftină
Deputaţii au votat, miercuri, TVA de 9% şi pentru berea la halbă. Deputaţii au decis să scadă TVA la 9 la sută şi pentru acest produs, după ce Guvernul a decis scăderea taxei pe valoarea adăugată la alimente.

Deputatul Adrian Merka a iniţiat un proiect de modificare şi completare a Codului Fiscal, astfel încât TVA de 9% să se aplice şi la diverse băuturi, precum berea la halbă sau la draft.

„S-ar putea colecta mai multe venituri prin creşterea vânzărilor de bere la draft, întrucât adaosul comercial este mai mare în HORECA, iar noi locuri de muncă vor putea fi create, mai ales pentru categorii defavorizate precum persoane mai puţin calificate, studenţi, tineri fără experienţă. Astfel, dacă prin această măsura s-ar crea un plus de consum de 100 000 hl de bere în zona HORECA, aceasta evoluţie s-ar traduce prin efecte pozitive asupra încasărilor bugetare şi a ocupării forţei de muncă, net superioare faţă de aceeaşi evoluţie în zona de retail” – se arată în expunerea de motive a proiectului legislativ.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră