PANICĂ la o şcoală din CĂLĂRAŞI. Zece elevi, la spital după ce au mâncat OTRAVĂ pentru şobolani, crezând că sunt pufarine. Cine a adus bobiţele de otravă

09 Iun 2015
PANICĂ la o şcoală din CĂLĂRAŞI. Zece elevi, la spital după ce au mâncat OTRAVĂ pentru şobolani, crezând că sunt pufarine. Cine a adus bobiţele de otravă
Zece copii cu vârste cuprinse între nouă şi zece ani, elevi la şcoala gimnazială „Nicolae Titulescu“ din Călăraşi au ajuns la spital, intoxicaţi cu o substanţă necunoscută. Suspiciunea este că ar fi ingerat o substanţă contra şobolanilor, adusă la şcoală de un băiat care le-a dat colegilor să mănânce, spunând că sunt pufarine. „Ieri, în pauza de la ora 10.00, la o clasă de a treia, de la şcoala gimnazială Nicolae Titulescu, din Călăraşi, un grup de copii erau ciorchine unii pe alţii şi mâncau ceva dintr-o pungă a unui coleg. Ei au spus că mâncau pufarine, însă profesorul de serviciu s-a apropiat de ei şi a văzut că, în pungă, nu erau pufarine, aşa cum credeau elevii, ci ceva ce semăna cu otravă de rozătoare, nişte bobiţe“, a povestit Tudor Constantin, din cadrul Inspectoratului Judeţean Călăraşi, pentru site-ul mariustuca.ro. 

Tatăl băiatului a recunoscut că ar fi cumpărat otrava pentru şobolani

Toţi elevii  au fost duşi de urgenţă  la spital cu maşinile directorului şi ale altor angajaţi, fiind internaţi internaţi la secţia de pediatrie a unităţii sanitare, pentru analize şi supraveghere. Ulterior, copiilor li s-au făcut spălături gastrice, iar acum sunt în afara oricărui pericol. „L-am chemat de urgenţă la şcoală şi pe tatăl copilului care a venit cu punga la şcoală, iar bărbatul a recunoscut că, într-adevăr, el cumpărase nişte otravă pentru rozătoare, nişte bobiţe, că stă la bloc şi mai punea prin casă. Copilul s-a gândit că e altceva, pufarine probabil, aşa că a luat punga şi a venit cu ea la şcoală. Iniţial ne-am întrebat şi noi ce gânduri a avut copilul când a venit cu aşa ceva la şcoală, dar a consumat şi el. A ajuns şi el la spital“,a mărturisit interlocutorul nostru. Între timp, poliţia a deschis o anchetă.

Campanie de informare

Inspectoratul Şcolar Călăraşi a cerut efectuarea unei cercetări, dar şi a unei campanii de informare în rândul elevilor în urma acestui incident. „Ne dorim ca părinţii să fie foarte atenţi ce cumpără şi ce lasă la îndemâna copiilor pentru a fi evitate astfel de incidente. În plus, şi profesorii de serviciu trebuie să fie atenţi şi să-i supravegheze pe copii atunci când aceştia sunt în pauze. Imaginaţi-vă ce s-ar fi întâmplat în cazul de faţă dacă profesorul de serviciu nu ar fi fost atent la ceea ce făceau elevii“, a concluzionat profesorul Constantin. 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră