Conform rechizitoriului procurorilor, în februarie 2014, copilul a fost găsit mort, la aproximativ 17 cm de capătul liber al unei conducte ce deriva din coloana de exploatare a unei sonde de extracţie a ţiţeiului aparţinând S.C. OMV PETROM S.A. (situată la cca. 100 metri de ultima casă a satului Ariceştii Rahtivani, judeţul Prahova, sat în care locuia minorul).
Probele din dosar arată că moartea copilului a fost violentă şi s-a datorat insuficienţei respiratorii acute provocată de intoxicaţia acută, accidentală, cu gaze de sondă, scurse prin derivaţia din coloana de exploatare a sondei Ariceştii Rahtivani.
Procurorii susţin că locul în care se aflau ventilul şi capătul derivaţiei din coloana de exploatare a sondei Ariceştii Rahtivani nu era împrejmuit şi nici semnalizat în mod corespunzător aşa cum inculpata, societatea comercială anterior menţionată, ar fi trebuit să procedeze.
"Astfel, inculpata OMV PETROM S.A., prin nerespectarea dispoziţiilor legale şi a normelor şi măsurilor generale de comportament uman adecvate activităţii desfăşurate, respectiv prin neîmprăjmuirea cu gard a beciului sondei mai sus menţionate, a permis deschiderea ventilului de la derivaţia din coloana de exploatare a sondei (de către o persoană rămasă neidentificată), făcând posibilă pătrunderea minorului în perimetrul ce ar fi trebuit să fie complet închis şi încuiat, fapt ce s-a soldat cu decesul victimei, ca urmare a inhalării de către aceasta a gazelor eliminate în atmosferă.
Nerespectarea de către S.C. OMV PETROM S.A. a normelor şi măsurilor la care am făcut referire recomandau instalarea unor bariere de protecţie acolo unde amplasamentele nesupravegheate se află aproape de o aşezare umană, având rolul de a preveni vătămarea corporală a unor persoane sau pierderea de vieţi omeneşti, norme a căror nerespectare a condus la decesul minorului F.M.I.", se arată într-un comunicat al Parchetului General.