O tânără actriță româncă a decedat la doar 48 de ani

29 Oct 2022
O tânără actriță româncă a decedat la doar 48 de ani

Klara Tompa, actriță în cadrul Teatrul Național din Târgu Mureș a pierdut lupta cu o boală incurabilă după o bătălie de mai mulți ani. Anunțul a făst făcut de colegii de breaslă:

”Rămas bun, Klára Tompa (1973-2022)...

Am aflat cu tristețe că Klára Tompa, după o luptă de cinci ani, a pierdut bătălia cu o boală fatală, la vârsta de 48 de ani. Calitățile sale umane și artistice sunt de neînlocuit, iar în timpul scurtei sale vieți și cariere ne-a lăsat ca moștenire nenumărate amintiri minunate. Teatrul Național Târgu-Mureș și Universitatea de Arte din Târgu-Mureș îi vor păstra memoria cu respect în comunitatea lor artistică.

Klára Tompa s-a născut pe 10 noiembrie 1973 la Târgu-Mureș. A urmat cursurile Facultăţii de Actorie din cadrul Universității István Szentgyörgyi din Târgu-Mureș între 1994 și 1998, iar din 1998 până în prezent a fost actriţă a Teatrului Național Târgu-Mureș. De asemenea, din 1998, a predat la Universitatea de Arte din Târgu-Mureș la clasa mai multor generații de actori, specializându-se în predarea teatrului, improvizației și teatrului muzical. În scurta sa carieră a interpretat peste patruzeci de roluri pe scena Teatrului Naţional Târgu-Mureș, iar activitatea sa artistică a fost recompensată cu numeroase premii. Calitățile sale au situat-o, pe bună dreptate, în rândul artiștilor de valoare.

Transmitem, de asemenea, condoleanțe familiei îndoliate a Klárei și le împărtășim durerea prin compasiunea și sprijinul nostru sincere.

Fie ca amintirea ei să fie binecuvântată!

Teatrul Național Târgu Mureș şi Universitatea de Arte din Târgu Mureș”, au transmis reprezentanții teatrului pe o rețea de socializare.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră