Nicolae Popa, DEZVĂLUIRI: „Trebuia o lovitură emoțională pentru ca domnul Traian Băsescu să câștige al doilea mandat“

11 Ian 2017 | scris de Mara Răducanu
Nicolae Popa, DEZVĂLUIRI: „Trebuia o lovitură emoțională pentru ca domnul Traian Băsescu să câștige al doilea mandat“

''Pe mine nu m-a arestat Interpolul, ci o secție nou înființată a poliției indoneziene ce era antrenată de agenți ai FBI. Trebuia o lovitură emoțională pentru ca domnul Traian Băsescu să câștige al doilea mandat. El, după primul tur, știu că era la 6 procente în urma lui Geoană. (...) În timp ce mă aflam în arest la Jakarta, un ofițer a spus că cineva de la Ambasada României vrea să vorbească cu mine. Am ajuns într-o sală unde era multă lume, presă, televiziuni și Marius Iacob, care era procuror adjunct general al României. Extrădarea mea a avut loc în 21 aprilie 2011. Laura Codruța Kovesi și Angela Nicolae a fost în Bali la o reuniune a poliției și procuraturii pentru combaterea criminalității internaționale. Aeronava a venit fără ocupanți. Am făcut escală în India, Dubai și nu am coborât niciodată din avion.”, a dezvăluit Nicolae Popa. 

„Era un avion privat. Nu ştiu tipul. Chiar şi pentru ofiţerii de escortă, a fost o extrădare atipică, mai ales că dânşii sosiseră cu o dimineaţă înaintea extrădării mele, cu avionul de linie. Din delegaţie au făcut parte dumnealor, deci cei doi ofiţeri, un medic şi un traducător, pe care i-am urmărit în avion, când am urcat, se şi vede pe imagini. Nu a fost niciun procuror. În ceea ce priveşte aeronava, ea a venit fără ocupanţi, a venit, a aterizat la Jakarta, a fost pregătită de zbor, după terminarea ceremoniei am plecat. Am făcut escală la Cena, în India, la Dubai, nu am coborât din avion pe timpul realimentării ţi a controlului actelor de către autorităţile statelor pe teritoriul cărora am făcut escalele, am ajuns la Bucureşti, zborul a durat 17 ore. Cred că pe la 2 şi ceva noaptea am ajuns, oricum era plin de reporteri. Avionul a tras într-un hangar, am coborât din avion, am urcat în microbuzul Jandarmeriei, după ce am urcat un mascat s-a aşezat lângă mine , a venit şi un ofiţer care a spus «Domnule Popa, trebuie să vă punem şi nişte brăţări». A fost prima dată când mi s-au pus cătuşe“, a declarat Nicolae Popa într-un interviu pentru postul Antena 3.

Acesta a mai afirmat că nu a fost arestat de Interpol, ci de o secţie a poliţiei indoneziene care se ocupa de securitatea cibernetică şi care în acea perioadă era în training intensiv cu agenţi ai FBI. Popa spune că urmărirea sa penală a început abia la doi ani după ce a plecat din ţară, iar momentul extrădării sale a fost ales de Traian Băsescu pentru că fostul preşedinte dorea, între cele două tururi ale alegerilor prezidenţiale, să existe o stare de emoţie colectivă pentru a recupera în faţa contracandidatului său Mircea Geoană.

“Cred că nu am fost căutat sau nu a existat interes. Eu am fost judecat si condamnat în lipsă. nu am fost niciodată cercetat, nu am dat nici declaraţie în cele două dosare în care am avut condamnări. Urmărirea penală a fost semnată de către Jurj Remus, o să îl regăsiţi peste vreo 13 ani în procesul ginerelui domnului Băsescu. (...) Nu l-am întâlnit niciodată pe domnul Geoană, nu l-am văzut. Traian Băsescu, după primul tur era cu vreo şase procente în urma lui Geoană. Îi trebuia o stare de emoţie colectivă ca să recupereze handicapul. Ce era mai nimerit decât prinderea lui Nicolae Popa, groparul FNI, hoţul a sute de mii de români şi câştigarea alegerilor. Pe mine nu m-a arestat Interpol Jakarta, ci o secţie mică a Poliţiei care se ocupa securitatea cibernetică. Interpol Indonezia a aflat abia a doua zi. Ulterior, am aflat că era implicat şi un vânător de recompense”, a mai spus Popa pentru Antena 3.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră