Ministrul finantelor : Impozitarea bacsisului a fost o experienta, nu un esec

18 Mai 2015
Ministrul finantelor : Impozitarea bacsisului a fost o experienta, nu un esec
Eugen Teodorovici, ministrul Finantelor, a anuntat in plenul Camerei Deputatilor ca guvernul a renuntat definitiv la impozitarea bacsisului. Despre incercarea esuata de implementare a acestei masuri, el spune ca “a fost o experienta nu un esec.”

“ Impozitarea bacsisului a fost o masura luata impreuna cu piata iar renuntarea la impozitarea bacsisului a fost,de asemenea,o masura luata de comun acord.” a tinut sa precizeze ministrul.Renuntarea la impozitarea bacsisului la numai o saptamana de la intrarea in vigoare a legii a pus Guvernul intr-o situatie penibila aratand incapacitate organizatorica si lipsa de viziune.

In tot acest timp, multe firme au trebuit sa cumpere case de marcat speciale pentru bacsis dar si registre de bani personali.Nu e clar ce se va intampla cu impozitul pe bacsis evidentiat deja in contabilitatea multor firme. Ordonanta care reglementa impozitarea bacsisului a fost reclamata la CCR de Avocatul Poporului pe motiv ca afecteaza drepturi fundamentale cum ar fi libertatea economica si liberul acces la justitie creand, totodata ,premisele unor abuzuri.  

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră