Mihai Necolaiciuc, condamnat la 10 ani de închisoare. Decizia nu este definitivă

03 Iun 2015
Mihai Necolaiciuc, condamnat la 10 ani de închisoare. Decizia nu este definitivă
Mihai Necolaiciuc a fost condamnat, miercuri, la 10 ani de închisoare cu executare pentru contractele de achiziţii încheiate în perioada în care a fost director general al CFR. 

Decizia nu este definitivă.

Potrivit DNA, Necolaiciuc ar fi făcut achiziţii ilegale de peste 18 milioane de euro. Dosarul este de cinci ani pe masa magistraţilor Judecătoriei Sectorului 1, iar decizia poate fi atacată.

Potrivit rechizitoriului, în perioada 2001-2003, Necolaiciuc a plătit din bugetul companiei, cu încălcarea legii, produse, bunuri şi servicii care, fie nu au fost deloc livrate, fie s-au dovedit necorespunzatoare calitativ şi nefolositoare companiei. Fostul şef al CFR a fugit din ţară în 2005 şi a fost prins de autorităţi patru ani mai târziu, în Statele Unite.

Fostul şef al CFR se află în închisoare în acest moment. El a fost condamnat definitiv, în octombrie anul trecut, de Curtea de Apel Bucureşti, la patru ani şi şase luni de închisoare cu executare, într-un dosar în care a fost trimis în judecată pentru deturnare de fonduri. (M.C)

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră