Mărturii din infernul bombardamentelor rușilor: este mai rău ca în Al Doilea Război Mondial

27 Noi 2022
Mărturii din infernul bombardamentelor rușilor: este mai rău ca în Al Doilea Război Mondial

În lumina lumânărilor, o bunica în vârstă de 91 de ani spune că este speriată când se lasă noaptea, cufundând încă o dată blocul ei de la Kiev în întuneric.

Anna Abrosimova a căzut în timpul unei pene de curent săptămâna aceasta, rănindu-și picioarele. Este prea fragilă pentru a se muta într-un loc mai sigur.

„Trăiesc într-un coșmar”, a spus ea, stând pe holul apartamentului ei îngrijit, ordonat, de la primul etaj, a declarat aceasta pentru Sky News.

Rachetele rusești împotriva alimentării cu energie și apă ale Ucrainei au transformat casele oamenilor, ca ale ei, într-o nouă linie de front, în timp ce Vladimir Putin încearcă să le zdrobească voința de a rezista.

Dar Anna, care locuiește cu nepoata ei adultă, a spus că este hotărâtă să supraviețuiască.

Ea a depozitat sticle de apă pe hol și a învelit oale cu supă în pături pentru a le ține de cald.

Stând lângă un decor de perete pe care scrie în engleză „Iubire - Fericire - Bucurie”, ea a spus: „Vreau urgent să trăiesc să văd victoria și să văd cum s-a terminat totul.

"Dar a trecut aproape un an de când acel bandit [Putin] a început un război împotriva noastră. Nu are nicio rușine?"

Ea a spus că soțul ei de 59 de ani, care a murit în urmă cu mai bine de un deceniu, era rus.

"Noi [Ucraina și Rusia] eram împreună [în Uniunea Sovietică]... Putin a venit la putere și ce face acum? Vrea Ucraina. Nu îi vom permite. Dacă aș fi mai tânăr, aș merge și luptă."

Anna a spus că suferința declanșată de invazia Rusiei a fost chiar mai grea decât ororile pe care le-a îndurat țara ei în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, când era copil.

„Sunt mai răi decât Hitler. Hitler – Dumnezeu să mă ierte că spun asta – a fost un străin, dar ei [rușii] sunt ca poporul nostru”, a spus ea.

"În cel de-al Doilea Război Mondial a fost greu, tatăl meu a fost ucis, lăsându-mă doar pe mine, pe fratele meu mai mic și pe mama mea. A fost greu, dar nu ca acum. Nervii îmi sunt zdrobiți."

Anna a spus că au avut loc întreruperi de curent în anumite momente în urma războiului pe scară largă al Rusiei din 24 februarie, dar în ultimele săptămâni a devenit mult mai rău și imprevizibil.

Nepoata ei lucrează în timpul zilei. Dacă nu există putere, ea nu se poate întoarce acasă.

Forțele ruse au distrus infrastructura energetică și de apă în valuri de lovituri deliberate într-o tactică care pare menită să încerce să zdrobească voința Ucrainei de a rezista pe măsură ce iarna se apropie.

"Bineînțeles că sunt îngrijorată. Mi-aș dori să am electricitate", a spus Anna. "Este greu, dar nu vreau să mor. Vreau să aştept pacea."

Într-un alt apartament din apropiere, o tânără mamă și cei doi copii ai săi, Viktor în vârstă de cinci ani și Anna în vârstă de doi ani, trebuie să se adapteze la această nouă realitate mai dură a întreruperilor de energie și apă, pe lângă amenințarea cu rachete. greve.

Nici ei nu aveau curent electric sau apă curentă miercuri și joi, dar serviciile au revenit în bloc vineri.

„Când nu ai electricitate, simți că te poți adapta”, a spus Myroslava Babchenko, 32 de ani, așezată în dormitorul copiilor ei, care funcționează ca și cameră de joacă.

"Dar când apa a dispărut și am pierdut toate facilitățile, a devenit foarte incomod. De asemenea, când ai copii mici, vrei să te speli pe mâini în mod constant și să fii curat, este foarte greu."

Ea a apelat săptămâna aceasta să topească o parte din prima zăpadă a anului pentru a crea cel puțin apă potrivită pentru spălare.

Myroslava a spus că vrea să rămână cu familia ei la Kiev, dar dacă condițiile devin mult mai înrăutățite, atunci se va muta într-o casă de vacanță în afara capitalei pe care o dețin.

"Fratele meu este pe prima linie. El spune că nu ar trebui să fim triști și că trebuie să ne bucurăm de viață, pentru că ei sunt acolo pentru ca noi să fim fericiți", a spus ea, uitându-se pe fiica ei zbârnindu-se, bătând un roșu, în formă de inimă. balon.

„Nu mă consider un soldat, dar... Avem o frază în Ucraina: „Care este puterea ta? Sunt ucrainean...” și mă simt mândru de asta”.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră