Într-o postare recentă, Marcel Ciolacu a revenit asupra subiectului controversat în urma căruia echipa FCSB nu poate folosi stadionul Ghencea, stadion care a fost casa echipei ani de zile. Acesta îndeamnă ca rivalele să poarte meciurile sportive pe teren, dar împărțind același stadion.
”Am văzut că orgoliile exagerate ale unor oameni pot bloca folosirea unor baze sportive noi, construite de statul român, din banii românilor.
Într-o țară în care oricum prea puțini copii fac sport, să blochezi accesul la infrastructura sportivă este un sabotaj la sănătatea cetățenilor noștri.
Acesta este motivul pentru care am susținut proiectul prin care terenurile de sport din curtea școlii să poată fi folosite în afara orelor de program.
Și acesta este motivul pentru care am depus în proiectul de lege privind modificarea și completarea Legii educației fizice și sportului adoptat astăzi un amendament prin care să facilităm accesul tuturor celor care doresc la bazele sportive ale statului. Până acum, era practic imposibil din cauza birocrației ca cineva să aibă acces, contra cost desigur, la o bază sportivă.
Prioritatea este ca oricine face sport în mod organizat – copii, juniori, adulți, să poată folosi mai ușor o bază sportivă modernă.
Și da, mă bucur că această lege va pune punct și uneia dintre cele mai mari rivalități din fotbalul românesc.
Cred că a venit timpul ca și în România rivalitatea să fie înțeleasă doar în termeni sportivi, iar echipele să poată împărți fără probleme același stadion. Dacă au putut Roma și Lazio sau Inter cu Milan, sunt convins că vor putea și Steaua cu FCSB.”
FCSB a solicitat în trecut posibilitatea de a juca pe fostul ei stadion, însă a primit diverse forme de refuz.
”După cum știți, stadionul Steaua este în administrarea Ministerului Apărării Naționale și în folosința Clubului Sportiv al Armatei „Steaua”, iar închirierea acestuia se poate face doar printr-o procedură concurențială, stabilită de administrator
De asemenea, vă informăm că echipa de fotbal a clubului nostru a terminat pe locul 4 în Play-off-ul Ligii a II-a, iar potrivit Regulamentului de organizare a activității fotbalistice, promovarea/retrogradarea se face cu respectarea articolului 70 din Statutul Federației Române de fotbal – „Dreptul unui club de a participa în campionatele naționale depinde de meritul sportiv al acestuia”.
Chiar dacă FCSB este sprijinită de multe personalități din lumea sportului care au declarat că ea este ”Steaua”, se pare că doar un înalt demnitar român poate să găsească o soluție legislativă prin care echipa lui Gigi Becali să poată reveni în Ghencea.