După eşecul din 10 iunie, când nu s-a atins pragul de prezenţă la vot, orădenii sunt chemaţi din nou la urne pentre a spune DA sau NU unificării cu localitatea Sânmartin.
Rezultatul votului din Sînmartin, unde referendumul a fost validat prin prezenţă, rămâne valabil, şi, ca atare, localnicii nu trebuie să se mai prezinte încă o dată la vot.
Unul dintre marile proiecte ce ar urma să fie implementat, dacă la 14 iunie orădenii îşi vor da votul pentru fuziunea cu comuna învecinată, se referă la staţiunea Băile Felix, proiect ce prevede amenajarea pădurilor fără tăierea niciunui arbore, cu zone de primire, cu parcări, asigurând toale, resurse de apă, terenuri de sport, locuri de joacă pentru copii, alei pentru vizitatori, zone de picnic, piste pietonale şi pentru biciclete.
„Miza acestei fuziuni este să punem la un loc potenţialul celor două localităţi. Dorim să ridicăm condiţiile din staţiunile Băile Felix şi Băile 1 Mai la standarde europene, astfel ca atât locuitorii noştri, cât şi turiştii care vor veni, să beneficieze din plin de acestea. Ceea ce ne dorim este să punem în valoare această zonă, prin amenajarea celor aproximativ 340 de hectare de pădure, cât au cumulat cele două staţiuni, în pădure de recreere. Întreaga amenajare va avea la bază o carte foarte bine documentată”, a precizat primarul Ilie Bolojan, conform voceatransilvaniei.ro.
Astfel, în interiorul pădurii vor fi amenajate alei din pământ, din macadam, din asfalt, dar şi alei pentru călărie.De asemenea, proiectul include amenajarea lacului cu nuferi, aflat acum într-un stadiu dezolant, reabilitarea clădirii cazinoului, care pe vremuri era o adevărată atracţie turistică, realizarea a două drumuri noi de legătură dintre oraş şi staţiuni, dar şi unui drum suplimentar între Oradea şi Băile Felix care să treacă tangent cu pădurea.
Proiectul mai cuprinde şi amenajarea „Parcului Aventura” şi a 16 km de noi piste de biciclete.