Lucian Bute, PRIMA REACȚIE în scandalul de dopaj: "Nu am folosit niciodată substanțe interzise"

27 Mai 2016 | scris de Veronica Micu
Lucian Bute, PRIMA REACȚIE în scandalul de dopaj:

"Ieri a apărut o știre că am fost testat pozitiv pentru o substanță interzisă după meciul cu Badou Jack. Nu am amănunte pentru că nu am primit încă rezultatul oficial al laboratorului folosit de către comisia atletică din WASHINGTON.

Personal, eu sunt surprins și dezamăgit de această știre. Am o lungă carieră în spate și am fost testat anti-doping de zeci de ori fără să am vreodată un test pozitiv.

Conform protocolului va avea loc un nou test la eșantionul "B" și voi aștepta acest nou test înainte să fac alte comentarii. Nu am folosit niciodată substanțe interzise și sunt convins că se va face lumină în acest dosar", a scris Bute pe pagina sa de Facebook.

World Boxing Comission a primit o notificare din partea Comisiei de Box și Wrestling D.C., responsabilă de organizarea partidei cu Badou Jack, conform căreia în testul de urină al lui Lucian Bute au fost depistate urme de ostarină, substanță interzisă de Agenția Mondială Antidoping.

Ostarina face parte din categoria modulatorilor selectivi ai receptorilor androgenici, fiind utilizată de unii sportivi pentru a crește capacitatea de efort, dezvoltarea masei musculare, refacerea articulațiilor, creșterea forței și a anduranței, având un efect similar steroizilor anabolizanți.

Citește și: Lucian Bute, depistat pozitiv la testul antidoping de la finalul meciului cu Badou Jack

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră