Laura Codruța Kovesi, semnatara unui document plin de greșeli gramaticale

20 Feb 2017
Laura Codruța Kovesi, semnatara unui document plin de greșeli gramaticale

În data de 30 ianuarie 2017 a avut loc primul termen în dosarul Tribunalului București nr. 35629/3/2016, care are ca obiect acțiunea în răspundere civilă delictuală formulată de fostul senator Valer Marian împotriva pârâților Direcția Națională Anticorupție, Laura Codruța Kovesi (procuror șef al DNA), Cristian Marius Ardelean (procuror la Serviciul Teritorial Oradea al DNA), Ionel Stoica (ziarist la cotidianul Adevărul) și S.C. Adevărul Holding SRL.

Valer Marian solicită instanței obligarea pârâților la plata a 500,000 de lei pentru prejudicierea dreptului la demnitate și a dreptului la imagine prin publicarea unor afirmații denigratoare preluate în opinia sa din declarațiile unor martori audiați într-un dosar instrumentat de DNA.

Laura Codruța Kovesi, în calitate de pârâtă, face o întâmpinare în privința acuzațiilor aduse, solicitând respingerea acțiunii reclamantului.

Nimic nou sub soare, într-un proces de asemenea speță. Cu excepția greșelilor gramaticale comise de subsemnata Laura Codruța Kovesi, reamintim, încă deținătoare a calității de doctor în drept.

Printre greșelile gramaticale ce-au năvălit în documentul semnat de Kovesi atrage atenția excesul de virgule puse între subiect și predicat:

- "... afirmațiile formulate în cadrul prezentei acțiuni, sunt inadmisibile";

- "Reclamantul în cuprinsul acțiunii, exprimă păreri, în niciun fel dovedite...";

- "... afirmațiile referitoare la fapte determinate, trebuie probate".

Și de asemenea se remarcă un minunat dezacord între aceleași părți de propoziție, subiec și predicat:

- "... fundamentul probator al acuzațiilor aduse subsemnatei, pe baza cărora își prezintă motivele acțiunii, o constituie articolul...".

 

 

Nu putem comenta aceste fapte ale șefei DNA, certificate sub propria semnătură, decât sub aspectul unui act de sabotaj, menit să distrugă prestigiul celui mai vajnic luptător împotriva corupției din România.

Fie este vorba de o acțiune voluntară a editorului de text, care a pus virgulele unde-a vrut mușchii lui, fie este vorba de cei 4-5% plagiat, încuvințat cu grație de comisia ce a analizat teza de doctorat a lui Kovesi, care, din obișnuință, s-o fi inspirat dintr-o altă întâmpinare a vreunui pârât agramat, fie șefei DNA i s-a pus un prag de virgule, precum cel impus abuzului în serviciu, în ordonanța de tristă amintire, de la care domnia sa e musai să nu se abată! 

__________________________________

informație preluată și comentată de pe cotidianul.ro

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră