Kovesi: Anchetele au produs o panică în rândul clasei politice

17 Mai 2015
Kovesi: Anchetele au produs o panică în rândul clasei politice
Șefa Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi, a declarat duminică la ProTV că anchetele din ultima perioadă de timp au produs o oarecare panică în rândul clasei politice și crede că acesta este motivul pentru care se încearcă limitarea atribuțiilor procurorilor.

"Cred că este o încercare de a limita atribuțiile procurorilor. Nu cred că în România s-a inventat măsura arestării preventive în 2015, nici cătușele nu au fost inventate acum. Cred că anchetele din ultima perioadă de timp au produs o oarecare panică în rândul clasei politice și cred că acesta este motivul pentru care se încearcă limitarea atribuțiilor procurorilor", a afirmat Kovesi, referitor la recentele inițiative de a restrânge modalitățile de arestare.

Ea a spus că este dificil să spună dacă actuala clasă politică sprijină sau nu lupta împotriva corupție.

"Este foarte dificil de spus în condițiile în care la fiecare două săptămâni ne trezim cu proiecte de modificare a Codului penal sau Codului de procedură penală prin care se încearcă limitarea atribuțiilor sau limitarea posibilităților de investigare. Mi-ar fi foarte dificil să spun că actuala clasă politică sprijină lupta anticorupție", a menționat Kovesi.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră