Kira Hagi și-a lansat o nouă expoziție de pictură. Fiica ”Regelui” a vândut un tablou cu 1000 de euro

29 Oct 2022
Kira Hagi și-a lansat o nouă expoziție de pictură. Fiica ”Regelui” a vândut un tablou cu 1000 de euro

Expoziția Kieri Hagi a avut deschiderea vineri seara și a reușit să vândă primele tablouri. Tânara cu un viitor strălucit este o actriță extrem de talentată și respectată, o pictoriță cu o modestie aparte și un exemplu pentru toți copiii ai căror părinți au avut o carieră strălucită și care au depus eforturi să se afirme prin propriile talente. 

După expozițiile „Sound of Silence” din București, „Reflections” de la Entree Des Artistes Gallery din France și „Experiment Dezrădăcinare” de la Muzeul Țăranului Român din București, pictorița și actrița Kira Hagi continuă seria proiectelor în artă cu expoziția de pictură „Rădăcini” din cadrul Galeriei Senso din București, ce se va desfășura în perioada 28 octombrie – 12 noiembrie.

Noua expoziție „Rădăcini” a Kirei Hagi este una aparte întrucât reprezintă o simbioză între două arte, pictură și poezie. Tablourile pictate de Kira Hagi intră într-un dialog personal și profund cu poeziile create de artista Ioana Mocanu.

Fiind pasionată de tot ce ține de artă, Kira Hagi a studiat Arta la Internațional British School of Bucharest (IBSB) și a absolvit CIE Adanced Level Art & Design. A primit o bursă la New York Film Academy și trei ani mai târziu și-a dat licența în Acting for Film. Kira Hagi consideră că perioada în care a locuit în Los Angeles a fost cea mai creativă din viața ei întrucât atunci picta zeci de tablouri săptămânal. Ulterior aconștientizat că pictura reprezenta o formă de terapie care a ajutat-o să supraviețuiască dorului de familie și casă.

“Am plecat din țară cu gândul pe care îl are orice persoană tânără, care visează să reușească acolo unde alții nu îndrăznesc, care crede că “în altă țară” va găsi sensul vieții pe acest pământ, va trăi o poveste ca-n filme (așa cum îmi imaginam eu cu ochii adolescentei protejate de familie).

Patru ani mai târziu, zeci de castinguri neluate, câteva proiecte de scenă în care începusem să prind rădăcini, aplauze la scenă deschisă, noi anturaje, mulți prieteni noi, dar și multe seri de dor, m-au pus în fața unei revelații personale: nu există cu adevărat o dezrădăcinare, pentru că vor rămâne mereu în sol câteva rădăcini care vor profita de prima ocazie și vor prinde din nou viață.”

În cadrul primului podcast înregistrat de Kira, aceasta îi dezvăluia lui Marius Tucă ce a însemnat copilăria ei petrecută în mai multe țări, cum a reușit să-și clădească popriul drum în viață și cât a ajutat-o faptul că a studian în SUA.

În cadrul expoziției nou lansată, fiica ”Regelui” a reușit să vândută un tablou cu o valoare deloc de neglijat - 1000 de euro.

 

Sursa: galeriasenso.ro

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră