Istoria se repetă: Wuhan se închide din nou. Virusul revine în forță în China

27 Oct 2022
Istoria se repetă: Wuhan se închide din nou. Virusul revine în forță în China
Orașele chineze, de la Wuhan, în centrul Chinei, până la Xining, în nord-vest, dublează bordurile Covid-19, sigilează clădiri, închid districte și aruncă milioane de oameni în primejdie într-o luptă pentru a opri focarele tot mai mari.
China a raportat joi o a treia zi consecutivă cu peste 1.000 de noi cazuri de Covid la nivel național, un număr modest în comparație cu zeci de mii pe zi care au trimis Shanghaiul într-o blocare totală la începutul acestui an, dar suficient pentru a declanșa mai multe restricții și restricții în întreaga țară. țară.
Wuhan, locul primului focar de Covid-19 din lume la sfârșitul anului 2019, a raportat aproximativ 20 până la 25 de noi infecții pe zi în această săptămână. Orașul a înregistrat 240 de cazuri în ultimele 14 zile. Autoritățile locale au ordonat ca peste 800.000 de persoane dintr-un district să rămână acasă până pe 30 octombrie.
Wuhan a suspendat, de asemenea, vânzarea de carne de porc în anumite părți ale orașului, potrivit imaginilor și postărilor de pe rețelele de socializare, după ce autoritățile au declarat că un caz de Covid a fost legat de lanțul local de aprovizionare cu carne de porc.
Guangzhou, al patrulea oraș ca mărime din China după producția economică și capitala provinciei Guangdong, a sigilat joi mai multe străzi și cartiere și a ținut oamenii în casele lor, deoarece noile zone au fost considerate cu risc ridicat într-o renaștere a Covid-19 care a persistat în a patra săptămână. .
În Xining, capitala provinciei Qinghai, postările pe rețelele de socializare au vorbit despre penuria de alimente și inflația prețurilor la bunurile esențiale, în timp ce autoritățile sanitare din orașul cu 2,5 milioane de locuitori s-au luptat pentru a controla revenirea Covid după sărbătoarea de Ziua Națională de o săptămână de la începutul lunii octombrie.
„Pentru a reduce riscul de transmitere, unele magazine de legume și fructe au fost închise și puse în carantină”, a declarat miercuri un oficial guvernamental Xining.
Cantitatea de cazuri de coronavirus a Chinei a rămas mică în raport cu standardele globale, dar măsurile sale ultra-stricte de izolare împotriva variantei extrem de transmisibile Omicron au afectat foarte mult cea de-a doua ca mărime a economiei din lume și au zguduit piețele financiare.
Alte orașe mari din China, inclusiv Datong și Xi’an, au implementat noi restricții săptămâna aceasta pentru a controla focarele locale.
În Beijing, parcul tematic Universal Resort a fost închis miercuri după ce cel puțin un vizitator a fost testat pozitiv pentru coronavirus.
În Zhengzhou, a avut loc un focar la o fabrică care are aproximativ 300.000 de angajați și este cunoscută drept cel mai mare producător de iPhone-uri din lume.
Foxconn Technology Group, care conduce instalația, a recunoscut miercuri criza, dar a spus că „operarea și producția... sunt relativ stabile”.
„Măsurile de sănătate și siguranță pentru angajați (sunt) sunt menținute”, a spus producătorul taiwanez de electronice, adăugând că „oferă garanțiile necesare pentru mijloacele de trai, inclusiv provizii materiale, confort psihologic și feedback receptiv”.
Compania nu a specificat câți angajați au fost afectați de focar, dar a spus că este un „număr mic” și că zvonurile online nefondate despre zeci de mii de infecții sunt „evident false”.
„În prezent, activitatea de prevenire a epidemiei din Zhengzhou progresează în mod constant, iar impactul... este controlabil”, se arată în comunicat.
China a promis în mod repetat că va respecta răspunsul său de toleranță zero la Covid-19 și va pune în aplicare ceea ce autoritățile spun că sunt măsuri necesare pentru a limita virusul.

 

Sursa: The Guardian

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră