IMAGINI INCREDIBILE. Cu delegația oficială, prin parcul IOR! (VIDEO)

20 Iun 2015
IMAGINI INCREDIBILE. Cu delegația oficială, prin parcul IOR! (VIDEO)
Potrivit grupului civic „Cetățean Sector 3”, delegația portugheză venită în vizită la șantierul celui mai mare mall al Bucureștiului, care se construiește pe fosta bază sportivă Spartac, a trecut prin parcul IOR.

Un video cu coloana oficială a fost postat pe pagina de Facebook a mai multe ONG-uri. Aceștia arată că, potrivit Hotărârii Consiliului General al Municipiului București nr. 114/2004, accesul autovehiculelor în parcurile și grădinile publice este interzis. Mai mult, ONG-urile susțin că cele două insule ale parcului IOR au fost amenajate pentru primirea oaspeților, accesul oamenilor în zonă fiind interzis.

Mall în parc

În 2008, în parcul IOR se retrocedau opt hectare de teren. O retrocedare cu cântec era avizată de toate autorităţile locale, în frunte cu Primăria Sectorului 3, pe domeniul căreia se află parcul, dar și cu Agenţia Naţională pentru Sport şi Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului.
Toate instituțiile şi-au dat acordul pentru ca terenul, încadrat atît ca parc, cît şi ca bază sportivă, să fie defrişat.

Aici urma să se construiască cel mai mare mall al Bucureștiului.
Grandiosul proiect încălca încă din 2008 atât legea spaţiului verde, care nu permite construirea niciunui imobil, dar şi pe cea a sportului, care interzice schimbarea statutului unei baze sportive.

Și iată-ne în 2015. În prezența oficialităților, Robert Negoiță, actualul primar al sectorului 3 anunță marea investiție din zona parcului IOR - Park Lake.

Acesta este un proiect dezvoltat în parteneriat de Sonae Sierra și Caelum Development. Lucrările de construcție sunt în derulare, etapa de lucrări structurale fiind deja într-o fază avansată, iar deschiderea este programată pentru 2016.

Așadar, pe 18 iunie, în prezența președintelui Portugaliei, Anibal Cavaco Silva, aflat într-o vizită de stat în România, Robert Negoiță vizitează șantierul fostei baze sportive.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră