Începe forfota în PSD. Când va avea loc congresul şi cine sunt primii candidaţi

21 Feb 2018 | scris de Gabriela Antoniu
Începe forfota în PSD. Când va avea loc congresul şi cine sunt primii candidaţi

Congresul extraordinar, cerut de Liviu Dragnea pentru a obţine un vot de reconfirmare în fruntea PSD, are şi o dată exactă. Acesta va avea loc la Sala Palatului din Bucureşti, pe 10 martie.

Anunţul a fost făcut miercuri de vicepreşedintele PSD, Paul Stănescu. Cum e mai puţin de o lună până la congres, au apărut şi primii pretendenţi la funcţii de conducere în partid. Cel puţin declarativ. Liderul PSD Vrancea, Marian Oprisan, a declarat miercuri, înaintea şedintei Biroului Permanent Naţional al partidului, ca va candida pentru o funcţie de conducere în partid, fără a preciza despre ce funcţie este vorba.

Şi secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, a declarat că va candida pentru "orice funcţie de conducere" în partid, întrucât nu îi este "frică de concurenţă" în interiorul partidului, conform hotnews.ro. Şi vicepreşedintele Paul Stănescu, şi preşedintele executiv Niculae Bădălău au anunţat că nu vor candida pentru nici o funcţie de conducere.

La 14 februarie, liderul PSD Liviu Dragnea, a anunţat  că va propune în şedinţa Comitetului Executiv al partidului convocarea unui congres extraordinar în luna martie, anunţ care i-a luat prin surprindere pe liderii partidului.

Congresul ar urma să relanseze programul de guvernare, să definitiveze poziţia PSD faţă de problemele din societate şi să ofere o tribună membrilor de partid care au lansat în spaţiul public scrisori deschise privind anumite probleme. Dragnea a confirmat că în cadrul congresului va cere şi un vot de reconfirmare în funcţia de preşedinte al partidului.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră