Încă o TRAGEDIE pe șoselele din România. Trei MORȚI și 20 de răniți, după ce un autocar plin cu turiști moldoveni s-a RĂSTURNAT în Brăila

19 Aug 2015
Încă o TRAGEDIE pe șoselele din România. Trei MORȚI și 20 de răniți, după ce un autocar plin cu turiști moldoveni s-a RĂSTURNAT în Brăila
UPDATE 11:53 - Numărul persoanelor decedate în accidentul de autocar produs în această dimineață pe raza localității Baldovinești a ajuns la trei, potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Brăila, lt. col. Ștefan Stoian.
 
"Am reușit să punem pe roți autocarul și s-a descoperit a treia victimă. Sunt trei decedați, doi copii și un adult. Elicopterul SMURD nu a fost solicitat la fața locului și nici nu cred că este cazul", a declarat Stoian.
................................................

Alertă de gradul zero la Brăila. Două persoane au murit și alte 20 au fost rănite, după ce au autocar înmatriculat în Turcia s-a răsturnat în localitatea Baldovineşti, din judeţul Brăila. Din primele informații, autocarul implicat în accident efectua cursa Istanbul - București - Chișinău, la bordul lui aflându-se 35 de cetățeni moldoveni și doi șoferi turci. 
 
"În autocar se aflau 37 de persoane, 35 de turiști moldoveni și doi șoferi turci. Accidentul s-a produs la Baldovinești. S-a răsturnat pe partea dreaptă a drumului. A fost activat Planul Roșu de intervenție cu aprobarea prefectului. Planul Roșu se activează când este accident colectiv și capacitatea de intervenție este depășită. Au venit și colegii noștri de la SAJ Galați, care ne ajută", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Brăila, lt. col. Ștefan Stoian.
 
De asemenea, secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, a precizat în direct la postul B1 Tv, că, din primele informații, un copil și un adult au decedat. De asemenea, Arafat a spus că au fost trimise echipaje suplimentare de la Galați, iar mai multe elicoptere sunt în așteptare în cazul necesității de transport a victimelor la spitale din București.

La această oră, echipaje ale SAJ şi SMURD intervin pentru a transporta răniţii Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Brăila.

Centrul Infotrafic anunță că, "din cauza unui autocar răsturnat pe suprafaţa carosabilă, traficul rutier pe DN2B Brăila – Galaţi este oprit, pe raza comunei Baldoveneşti".


Alte stiri din Actualitate

Ultima oră